Suomen nuorilta hienoja vetoja EM-kisoissa! Aatu Kangasniemi, 16, nappasi pronssia kuulasta

Aatu Kangasniemi sijoittui poikien kuulantyönnössä pronssille alle 18-vuotiaiden EM-yleisurheilussa Jerusalemissa. Kangasniemen paras työntö kantoi lukemaan 19,48.

Kuulan finaali kisattiin keskiviikon aamukilpailuissa. Nurmijärven Yleisurheilua edustavalla Kangasniemellä, 16, on illalla edessään moukarinheiton finaali.

– Tämä oli aamukisa, joten tiesin etukäteen monella urheilijalla olevan vaisuja suorituksia. Itse heräsin aamulla neljältä, jotta olisin valmis kilpailuun, Kangasniemi sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kangasniemi työnsi parhaan suorituksensa toisella yrityksellään. Kilpailun voitti Turkin Ali Peker tuloksella 21,03.

– Lämpö pehmitti. Muillakin pari ensimmäistä työntöä onnistuivat, mutta sitten suoritukset alkoivat heiketä, Kangasniemi sanoi.

Maailman kärkiajan aitonut Antti Sainio syyskuussa 2020.

Antti Sainio ja Mila Heikkonen etenivät 400 metrin aitajuoksun finaaleihin, jotka kisataan torstaina. Sainio voitti välieränsä ennätyksellään 51,43, joka on sarjan tämän kauden kärkitulos maailmassa.

Tytöissä Heikkonen oli välierässään toinen ja nappasi suoran jatkopaikan ajalla 59,57.

Suomi eteni finaaliin myös niin sanotussa ruotsalalaisviestissä, jossa osuudet ovat 100, 200, 300 ja 400 metriä. Suomi nappasi sekä pojissa että tytöissä paikan torstain finaaliin.

Tytöissä Suomen aika 2.09,32 oli erien toiseksi nopein Britannian jälkeen. Suomen joukkueessa juoksivat Elmiina Siikala, Vivian Tran, Essi Niskala ja Teresa Perttilä.

Poikien joukkue eteni aikavertailusta jatkoon ajalla 1.56,82. Suomen viestinelikko oli Aarne Autio, Kristian Hautakoski, Kasperi Vehmaa ja Konsta Uuttera.

Tyttöjen kiekonheiton karsinnassa Iiris Veijola heitti ensimmäisessä ryhmässä, jonka hän voitti tuloksella 44,86. Veijola sijoittui karsinnoissa kolmanneksi ja eteni torstain finaaliin.