Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_73d9e27a429adccc7ff064f09385e5d8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suomen suurin työnantaja Helsingin kaupunki kilpailuttaa 40 000 työntekijän työterveyshuollon – Arhinmäki: ”Ei me riemurinnoin tätä tehty” – Uutisalue

Suomen suurin työnantaja Helsingin kaupunki kilpailuttaa 40 000 työntekijän työterveyshuollon – Arhinmäki: ”Ei me riemurinnoin tätä tehty”

Suomen suurin työnantaja, Helsingin kaupunki, kilpailuttaa noin 40 000 työntekijän työterveyshuollon. Tällä hetkellä työterveyshuoltoa hoitaa Työterveys Helsinki -liikelaitos.

Kaupunginvaltuusto päätti jättimäisestä kilpailuttamisesta keskiviikkoiltana.

Kaupunki pyrkii kilpailuttamalla nopeuttamaan työntekijöidensä hoitoonpääsyä ja vähentämään poissaoloja.

Helsingin kaupungin työterveyshuolto toimii nykyisellään yhdessä toimipisteessä ja vain virka-aikaan. Kaupungin työntekijöiden sairauspoissaolotodistuksia on näin ollen kirjoitettu paljon muualla kuin kaupungin omassa työterveyshuollossa.

Esitys ulkoistamisesta ei tullut valtuutetuille yllätyksenä, vaan ulkoistamisesta oli sovittu valtuustoryhmien välillä jo budjettineuvottelujen yhteydessä.

Vasemmistoliiton apulaispormestari Paavo Arhinmäki sanoo, että valtuustoryhmällä oli uudistuksen tiimoilta paljon kriittisiä huomioita.

– Ei me riemurinnoin tätä tehty, mutta oleellista kuitenkin on, että tämä ei ole säästötoimi, Arhinmäki sanoo.

”Voi johtaa siihen, että työterveyteen on käytettävä enemmän rahaa”

SDP:n valtuutettu Sinikka Vepsä esitti asian palauttamista valmisteluun. Vepsä esitti, että kaupunki tekisi vertailun kilpailutuksen, nykyisen mallin ja kaupungin oman yhtiön perustamisen välillä.

Vepsän esitys ei kuitenkaan saanut riittävästi kannatusta.

Kilpailutuksen puolesta puhuvat sanoivat, että kilpailutuksella voidaan saada muun muassa tehokkuutta.

Selvitysten mukaan nykyisellään noin puolet kaupungin henkilökunnasta on käyttänyt sairaustapauksiin kaupungin omia työterveyspalveluja ja toinen puoli on hakenut niitä jostain muualta: terveysasemilta tai yksityiseltä puolelta.

– Toivottavasti tämä johtaa siihen, että entistä useampi meidän työntekijä jatkossa käyttää ja pääsee omien työterveyspalvelujen piiriin, Arhinmäki summaa.

Arhinmäki sanoo tämän voivan johtaa siihen, että työterveyteen on käytettävä jatkossa enemmän rahaa, mutta palvelut toimivat paremmin.

Source Link yle.fi