Banner Before Header

Suomen yhdistetyn maajoukkueen huippuvire katosi ennen kauden alkua – vain Ilkka Herola lähtee seuraavaan maailmancupin kilpailuun

Vaisusti maailmancupin avauksessa Rukalla tehnyt Suomen yhdistetyn maajoukkue tekee kovan peliliikkeen heti kauden alussa. Ainoastaan kärkinimi Ilkka Herola lähtee kilpailemaan ensi viikolla seuraavaan maailmancupin kilpailuun Lillehammeriin.

– Muut pojat lähtevät keskiviikkona leirille Rovaniemelle. Falko (Krismayr, joukkueen mäkivalmentaja) tulee sinne. Tehdään uudelleenkäynnistys. Tehdään paineettomassa tilassa muutamia vapaita harjoituksia ja yritetään sitä kautta saada huumori sekä vapaus hyppäämiseen, Kukkonen sanoi.

Kukkonen toivoo, että Lillehammerista seuraavina viikkoina Otepäässä ja Ramsaun maailmancupeissa päästäisiin starttaamaan taas täydellä joukkueella.

– Toivotaan, että saadaan kurssi käännettyä mahdollisimman nopeasti. Ei ruveta uskomaan, että kurssi kääntyy tuurilla Lillehammerissa, Kukkonen sanoo.

Vielä kesällä yhdistetyn maajoukkueen tilanne näytti hyvältä. Ilkka Herola loisti ja voitti muun muassa kesägp-kokonaiskiertueen, eikä muillakaan suomalaisilla mennyt huonosti. Testitkin näytivät hyvältä.

Mitä oikein on tapahtunut?

– Se on hyvä kysymys. En osaa vielä oikein sanoa sitä, Kukkonen vastasi rehellisesti.

Yhdistetyn maajoukkueen viimeinen kuukausi ennen olympiakauden alkua on ollut kuitenkin haasteellinen. Sulkapallopeleisssä loukkaantunut Eero Hirvonen ei ole mukana Rukalla. Perttu Reponen ja Arttu Mäkiaho ovat kipeinä.

Kukkosen mukaan kotikisa on ollut henkisesti myös kova koettelemus suomalaisurheilijoille.

– Jätkät menevät aivan säppiin ja varmaan valmennusjohto myös. Tuntuu, että kaikki opeteltu unohtuu. Itsestäkin tuntuu pahalta, kun tiedän poikien hypänneen paremmin. Sitten tulee kaikkien aikojen katastrofi. Kyllä se vie mielen aika syvään veteen nopeasti, mutta elämässä on yksi suuntaus eli eteenpäin, Kukkonen sanoi, mutta ei laittanut päätä pensaaseen.

– Kasataan palaset. Edelleen halutaan menestyä Pekingissä ja sitäkin ennen. Se on täysin mahdollista.

Lue lisää:

Source Link yle.fi