Banner Before Header

Suomen yleisurheilun superlupaukselle iso takaisku – kausi saattaa olla ohi

Suomen lupaavimpiin kestävyysurheilijoihin lukeutuvan Eemil Helanderin, 21, kausi ei alkanut toivotulla tavalla. Hän starttasi lauantaina Belgian Oordegemissa 3000 metrin aitakisaan, mutta joutui keskeyttämään suorituksen loukkaantumisen vuoksi.

Nyt Helander kertoo Instagramissa tarkemmin vammastaan.

– Oordegemin estekisasta tuliaisina ei tullut EM-rajaa tai omaa ennätystä, vaan nyrjähtänyt nilkka ja pieni murtuma, hän aloittaa päivityksensä.

Urheilulahjakkuus on ymmärrettävästi tilanteesta harmissaan, sillä hän joutuu jättämään vamman vuoksi useita suunniteltuja kilpailuja välistä.

Koska asialle ei kuitenkaan enää voi tehdä mitään, Helander aikoo kääntää katseensa kohti tulevaa.

– Nyt siis aloitetaan nilkan kuntoutus ja korvaavat harjoitukset. Tullaan sitten entistä vahvemmalla nilkalla takaisin kisakuvioihin, kun sen aika on. Palo kansainväliselle huipputasolle säilyy hehkuvan punaisena, nuori mies vakuutti.

Helander kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa, että koko kilpailukausi saattaa jäädä nilkkavamman takia väliin.

– Loppukesää katsotaan sitten, kun nilkka on kunnossa, millaisessa juoksukunnossa mies on. Uskon ehtiväni vielä loppukesän kilpailuihin. Mutta täytyy siinä vaiheessa miettiä, olisiko sittenkin paras keskittyä ensi kauteen, Helander totesi sivustolle.

Urheilijalla ei ole asiaa juoksuradalle kuuteen viikkoon nilkan murtuman takia.

Eemil Helander on yksi Suomen suurimmista urheilulupauksista. Nuori mies juoksi itsensä Suomen kartalle viime syksynä, kun hän nakutti ennätyksen puolustusvoimien Urheilukoulun Cooperin testissä.

Matkaa kertyi 12 minuutin aikana huimat 4 255 metriä.

Source Link is.fi