Banner Before Header

Suomi kylvetti Montenegroa kuumassa ottelussa! Oliver Antman, 21, loisti

Lohduton sade murjoi herkeämättä Stadion Pod Goricomin nurmea alusta loppuun. Läpimärissä oloissa kamppailijoista vain toinen – vieraileva Suomi – selvisi kuivin jaloin koettelevasta koitoksesta.

Huuhkajat kaatoi Montenegron 2–0 Podgoricassa pelatussa ottelussa maanantaina. Suomen maaleista vastasivat Oliver Antman ja Benjamin Källman.

Eritoten 21-vuotias debytantti Antman hurmasi ensiesiintymisessään. Aktiivinen, ärhäkkä ja ratkaisunnälkäinen laitahyökkääjä operoi alati Suomen hyökkäyksen terävimpänä kärkenä.

Korson Palloseuran kasvatin kova työ palkittiin 47. minuutilla. Antmanin terävä oikean jalan laukaus upposi takanurkkaan ohi Milan Mijatovicin. Osuma oli Suomelle kultaakin kalliimpi, sillä se varmisti Huuhkajien säilymisen kovatasoisessa Kansojen liigan B-liigassa.

Källman lisäsi Suomen johtoa myöhemmin ja varmisti, että vajaalukuiseksi jäänyt isäntäjoukkue jäi vaille mahdollisuutta uskottavaan kiriin.

Kaatosateen keskellä isäntäjoukkue päätti tulla otteluun varsin kiukkuisena. Ensimmäiset 19 minuuttia tuottivat peräti viisi keltaista korttia Montenegrolle, joista kaksi meni Zarko Tomasevicille.

Etenkin jälkimmäinen – Teemu Pukin kampittaminen täysin merkityksettömässä tilanteessa – oli varsin tarpeeton ja ajoi Montenegron ahtaalle. Läpi ottelun montenegrolaisia kiinnosti vähintään pallon pelaamista yhtä paljon erotuomari Francois Letxierille sihiseminen.

Tunteet kävivät kuumana Podgorican illassa.

Yhden pelaajan ylivoima ei vielä jalkapallossa kesää tee, eikä varsinkaan silloin, kun keliolot suosivat pikemmin suofutista kuin jalkapalloa. Suomikin joutui reivaamaan pelaamistaan merkittävästi tavallisesta poikkeavaksi.

Kun sade yltyi ja pallon pelaaminen maata pitkin kävi koko ajan vaikeammaksi, Suomen pelaajat alkoivat pelata palloa suoraviivaisemmin ja enemmän ilmassa kuin yleensä.

Toisen jakson alussa iskivät Antman ja Källman. Enempää maaleja ei nähty. Suomi tyytyi varmistelemaan voittoaan.

– Tuntuu erittäin hyvältä kieltämättä. Saa aloittaa pelin, maali ja syöttö, voitto. Iso voitto, tärkeä peli kyseessä. En voisi olla iloisempi, Antman iloitsi pelin jälkeen Ylen haastattelussa.

Benjamin Källman (toinen oikealta) puski loppulukemat.

Sen sijaan montenegrolaisten kiukku vain yltyi. Ottelua oli pelaamatta vain reilu parikymmentä minuuttia, kun pelistä ulos ajettujen listalle liittyi isäntäjoukkueen valmentaja Miodrag Radulovic.

Hän ehti spurtata nelisenkymmentä metriä sanoakseen painavan sanansa Letexierille – joka ei selvästikään ollut erityisen vakuuttunut puheenvuorosta.

Kuinka paljon ottelusta on iloa Huuhkajille ratkeaa tiistaina, kun B-liigan viimeisetkin ottelut ratkotaan.

Jos tulokset menevät Suomen kannalta suotuisasti, Huuhkajat nousee tulevien EM-karsintojen lohkoarvonnan kakkoskoriin. Suomi välttäisi lohkoarvonnassa varmuudella muiden muassa Englannin ja Ranskan.