”Suomi menetti yhden kaikkien aikojen suurimmistaan” – Vesa-Matti Loirin kuolema koskettaa suomalaisia syvästi

Vesa-Matti Loirin kuolema koskettaa ihmisiä syvästi. Tunnetut suomalaiset ovat reagoineet keskiviikon suru-uutiseen Twitterissä.

– Taiteilija Vesa-Matti Loiri kuoli viime yönä helsinkiläisessä sairaalassa. Kuvasin ystäväni elokuussa 2018 hänen lapsuudenkotinsa pihalla Haagassa. Kuljimme hänen poika-aikojensa paikoissa ja muistoissa. Se oli hieno päivä, kertoo Loirista kirjan kirjoittanut kirjailija Jari Tervo.

– Nyt veti mielen todella matalaksi! Yksi suurista ellei suurin näyttelijä, muusikko ja tulkitsija on poissa. Hänen työnsä on ollut suuri inspiraation lähteeni. Erityisesti hänen monipuolisuutensa viihteen ja kulttuurin tekijänä oli omaa luokkaansa. RIP, kirjoittaa mentalisti Pete Poskiparta.

– Koko kansaa koskettava suru-uutinen. Vesa-Matti Loiri on poissa. Yksi suurista- suurin on poissa. Kiitollisena kaikista elämyksistä ja kohtaamisista. Lepää rauhassa, kommentoi Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

– Yksi aikamme suurimmista taiteilijoista on poissa. Lepää rauhassa, lahjakas ja väkevä Vesa-Matti Loiri. Jätit jälkesi suomalaisten sydämiin. Eikä se sieltä häviä. Voimia läheisten suruun, toteaa valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk).

– Suuri taiteilija on poissa. Olit minun, kuten monen muun idoli isolla Iillä. Lepää rauhassa Vesa-Matti Loiri, kirjoittaa kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok).

– Yksi aikakausi tuli päätökseensä. Vesa-Matti Loiri jää elävänä Suomen historiaan. Osanottoni läheisille, kansanedustaja Ville Tavio (ps) kommentoi.

– Suomi menetti yhden kaikkien aikojen suurimmistaan. RIP Vesku, tiivistää Helsingin ex-pormestari Jan Vapaavuori.

– Vesku Loiri. Lapsuuteni ylivoimaisesti suurin idoli ja samalla voimakkain innoittaja siihen, että hakeuduin junnuna kaikkiin teatterikerhoihin ja esiinnyn työkseni tai harrastuksekseni tavalla tai toisella tänä päivänä. Kiitos Vesku kaikesta, kirjoittaa muun muassa tv-juontajana ja selostajana tunnettu Tomi Tuominen.

Myös muun muassa jalkapalloseura HJK on reagoinut Twitter-tilillään Loirin kuolemaan.

– Vesa-Matti Loiri on poissa. Loiri ehti elämässään valloittaa sydämet monen alan taiturina. Hän teki vaikutuksen myös jalkapallokentillä: vuonna 2013 Klubi palkitsi ”Veskun” HJK:n historian värikkäimpänä maalivahtina.

Source Link is.fi