Banner Before Header

Suora lähetys klo 18.15: Sauli Niinistö ja Naton Stoltenberg puhuvat Kultaranta-keskusteluissa

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimien Kultaranta-keskustelujen päävieraina ovat tänä vuonna Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre, presidentin kansia tiedottaa.

Keskustelut järjestetään 12.–13. kesäkuuta, ja ne kantavat nimeä ”Vastuunsa kantava, vahva ja vakaa Pohjola”. Keskustelujen aiheina ovat sota Ukrainassa, ajankohtainen turvallisuustilanne ja Suomen jäsenyys Natossa.

Presidentti Niinistö avaa tilaisuuden sunnuntai-iltana ja hänen puheenvuoroaan seuraa Naton Stoltenbergin puheenvuoro. Ennen puheenvuoroja Niinistö ja Stoltenberg tapasivat kahden kesken ja järjestivät tiedotustilaisuuden.

Maanantaina tilaisuudessa pohjoismaisesta mallista ja turvallisuudesta keskustelevat pääministeri Sanna Marin (sd), Norjan pääministeri Støre, Ruotsin ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Björn Fägersten ja Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Katja Creutz.

Maanantaina keskustellaan myös Suomen muuttuvasta turvallisuuspolitiikasta. Keskusteluun osallistuvat puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen, Jussi Halla-aho (ps), Petteri Orpo (kok), Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja, professori Tuomas Forsberg sekä opetusministeri Li Andersson (vas).

Kultarantaan on presidentin kanslian mukaan kutsuttu noin sata osallistujaa yhteiskunnan eri aloilta.

Source Link is.fi