Banner Before Header

Suora lähetys La Palmalta: Tulivuori puhkunut pian jo kaksi kuukautta tauotta – yli 2 600 rakennusta tuhoutunut

Kanariansaarten La Palmalla sijaitseva Cumbre Viejan tulivuori on purkautunut lähes kaksi kuukautta. Tulivuorenpurkaus alkoi 19. syyskuuta.

Torstaina La Palmalla tapahtui maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan viisi magnitudia. Järistys oli yksi voimakkaimmista sen jälkeen, kun tulivuori alkoi purkautua, ja se tuntui viereisellä Teneriffan saarella asti.

Tähän mennessä tulivuorenpurkauksen seurauksena on tuhoutunut jo yli 2 600 rakennusta. Laavavirta kattaa jo melkein tuhat hehtaaria. Henkilövahinkoja ei ole syntynyt.

Lue lisää: Mystinen ”A-Team” pelasti Kanarialla tulivuorenpurkauksen saartamat koirat

Lue lisää: Suora lähetys La Palmalta: Tulivuori pakotti taas satoja ihmisiä poistumaan kodeistaan

Kuukausi sitten laavavirta saavutti meren ensimmäisen kerran, ja nyt toinen laavavirtaus on osunut mereen. Tällä kertaa viranomaiset eivät antaneet saaren asukkaille määräystä pysyä sisätiloissa.

Purkauksen alussa viranomaiset pelkäsivät, että laavan ja meriveden välinen reaktio voisi laukaista voimakkaita räjähdyksiä ja laukaista myrkyllisiä kaasupilviä. Edellisen suuren tulivuorenpurkauksen aikana vuonna 1971 yksi mies kuoli hengitettyään myrkyllisiä kaasuja.

La Palman viranomaiset ovat kertoneet, että myrkylliset rikkidioksidipäästöt ovat vähenemään päin, ja saaren ilmanlaatu on varsin hyvä.

Source Link is.fi