Banner Before Header

Suora lähetys noin kello 20: Hallituksen lehdistö­tilaisuus ulko- ja turvallisuus­poliittisesta tilanteesta

Hallitus käsittelee tänään iltakoulussaan ulko- ja turvallisuuspoliittista tilannetta sekä siihen liittyviä kysymyksiä. Iltakoulu alkoi noin kello 17.30.

Aiheesta järjestetään lehdistötilaisuus iltakoulun jälkeen noin kello 20.00.

Paikalla ovat pääministeri Sanna Marin (sd), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ja sisäministeri Krista Mikkonen (vihr).

Keskustelut tänä iltana liittynevät ainakin viisumikysymyksiin, mutta myös Nord Stream -kaasuputkien tilanne on mitä luultavimmin keskusteluissa esillä.

Virkakunta ulko- ja sisäministeriöstä sekä rajavartiolaitoksesta on valmistellut viime viikosta alkaen keinoja, joilla venäläisturismia rajoitettaisiin nykyistä jyrkemmin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen sanoi aiemmin tänään, että että vuodot Nord Stream 1 ja Nord Stream 2 -kaasuputkissa johtuvat todennäköisesti sabotaasista. Hän ei halunnut spekuloida mahdollisen sabotaasin tekijää.

Kaikkonen sanoi, että muun muassa Suomen turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin palataan asiassa illalla tiedotustilaisuudessa iltakoulun jälkeen.

Source Link is.fi