Suosikkiselostajalle sataa toisinaan murskakritiikkiä – paljastaa nyt, miten käsittelee kaikista ikävämpiä viestejä

Nokia

Viaplayn suosikkiselostaja Antti Mäkinen on ehtinyt lomailla hetken hienon NHL-huipennuksen jälkeen.

Mäkinen näki läheltä Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen sekä heidän läheistensä täyttymyksen Colorado Avalanchen mestaruusjuhlissa.

– Itselleni kaikista koskettavinta oli nähdä Coloradon maalivahtivalmentajan Jussi Parkkilan aito hämmennys ja riemu mestaruuden varmistumisen jälkeen, Mäkinen sanoo.

– Onhan se uskomattoman hieno satutarina, kuinka Jussi on pikkuhiljaa Takon tehtaan työntekijästä kehittänyt itsestään huippuluokan maalivahtivalmentajan. Ensimmäisen Stanley Cupin voittaneen suomalaisen valmentajan ikinä.

Kiinnostus NHL:ää kohtaan on Suomessa kasvanut vuosi vuodelta. Suosikkiselostajalle se on näkynyt välillä raakana palautteena.

– Alkuun ajattelin, että negatiiviselle palautteellekin on paikkansa. Siitä voi ottaa oppia ja kehittyä. Varsin pian sain itseäni paljon viisaammilta neuvon, ettei kaikkea, mitä someen kirjoitetaan, kannata lukea – eikä kaikenlaista palautetta huomioida.

Nykyään Mäkinen osaakin toimia henkistä hyvinvointiaan säästelevämmin.

– En tarkoituksella enää seuraa tiettyjä keskustelupalstoja lainkaan. Jos huomaan, että joku on tarkoituksella liikkeellä somessa vain omaa pahaa oloa oksentamassa tai ilkeyttään tarkoituksella kaikkea haukkumassa, blokkaan kaikki asiattomat kommentoijat omista kanavistani.

– Jotkut viestit ovat olleet sellaisia, joita en keneenkään haluaisi tai toivoisi kohdistuvan.

Itselle tärkeät ihmiset ovat Mäkisen mukaan paras selkänoja meille jokaiselle.

– Esimiehiltäni saan työstäni riittävän palautteen sekä onnistumisista että kehityskohteista. Muissa asioissa luotan eniten vaimooni Elisaan, häneltä saan aina rehellisen mielipiteen ja asiat pysyvät aina oikeassa perspektiivissä.

Perusluonteeltaan Mäkinen on edelleen innostunut, mikä on hänen ehdoton vahvuutensa NHL-selostajanakin.

– Välillä minut saa ylipuhuttua mukaan erilaisiin tapahtumiin. Sen takia olen nyt täälläkin, Mäkinen sanoo valmistautuessaan golf-tempaukseen, jossa hän pelaa Patrik Laineen sekä Nokia River Golfin toiminnanjohtajan Kimmo Siraisen ja puheenjohtaja Tommi Jalkasen kanssa vuorokauden putkeen.

– Hyväntekeväisyys. Tärkein ja ainoa syy, miksi olen tässä. Urakka tuntuu hullulta, mutta ollaan mukana, kun homma tehdään junioreille tärkeän asian puolesta.

Mäkinen ja Kimmo Timonen ehtivät jo tänä vuonna tehdä yhden merkittävän hyväntekeväisyyskampanjan Kimanttia-podcastinsa fanituotteiden avulla.

Kuuntelijat ostivat huppareita, t-paitoja, lippiksiä ja kahvikuppeja, joiden myyntituotto lahjoitettiin lyhentämättömänä Taysin lastensairaalalle.

Lahjoituspotti oli lopulta komeat 21 983,72 euroa.

– Minä ja Kime haluamme tehdä hyvää tulevaisuudessakin Kimanttia-yhteisön kanssa. Pitää vain miettiä seuraava tärkeä kohde, jota haluamme auttaa. Lapset ovat lähellä sydäntämme.

– Tämän vuoden valintamme Taysin lastensairaala oli itselleni tosi tärkeä, kun se 12 vuotta sitten takasi elämän jatkumisen silloin vain kolmen kuukauden ikäiselle pojalleni hyvällä tehohoidolla. Halusin antaa heille kiitokseksi jotain takaisin, Mäkinen sanoo.

Source Link is.fi