Banner Before Header

Supersuositut TikTok-tähdet lauloivat suomalaista kappaletta – seuraajat ällistyivät totaalisesti suorituksesta

Youtubessa tutuksi tullut laulaja Sam Tsui suorittaa Thesamtsui-nimeä kantavalla TikTok-tilillään haastetta, jossa hän laulaa yhdessä aviomiehensä Casey Brevesin kanssa yhden laulun maailman jokaisesta maasta. Maanantaina julkaistulla videolla vuoroon pääsi vihdoin Suomi.

Pariskunta oli valinnut lauluksi perinteisen, maailmanlaajuisestikin tunnetun Ievan polkka -kappaleen. Loituma-yhtyeen kappale ei ole missään nimessä helppo, sillä sen sanoitukset ovat suomea äidinkielekseen puhuvallekin kova pala purtavaksi. Videolla Tsui ja Breves laulavat kappaletta yhden säkeistön verran ilman, että heidän tarvitsee luntata laulun sanoja.

Pariskunnan kappalevalinta teki selvästi vaikutuksen sekä suomalaisiin että muista maista tuleviin katsojiin, sillä videolle kertyi nopeasti yli 10 000 kommenttia. Suoritus kerää kommenteissa mojovasti ylistystä.

– Suomen kielen lausuminen on mahdottoman vaikeaa. Hyvää työtä!

– Lausutte todella hyvin, mutta on hulvatonta kuulla muiden kuin suomalaisten puhuvan tällä murteella, kommentoi joku savon murteella kirjoitettuja lyriikoita.

– Olen opiskellut suomen kieltä seitsemän vuotta, enkä osaa lausua yhtä hyvin kuin te. Tosi hyvä!

– Olen suomalainen, enkä edes minä osaa laulaa tätä.

Satoja tuhansia tykkäyksiä niittäneen videon kommenteista selviää myös se, että vaikka kappale on maailmalla tunnettu, ei sitä usein tunnisteta suomalaiseksi. Tämän vuoksi moni suomalainen ilakoi kommenteissa sitä, että kappale esitetään vihdoin nimen omaan suomalaisena kappaleena.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että tämä kappale on suomalainen, ällistelee joku.

– Vihdoinkin ihmiset ymmärtävät, että tämä laulu on alun perin suomalainen.

– Toivottavasti ihmiset nyt lakkaavat sanomasta, että tämä kappale on saksalainen, venäläinen, turkkilainen tai korealainen!

Vähäinen tieto siitä, että Ievan polkka on suomalainen laulu, johtuu siitä, että kappale nousi vuonna 2006 internetissä ihmisten tietoisuuteen erikoiselta videolta. Etenkin Venäjällä ja Yhdysvalloissa nettihitiksi nousseella videolla animehahmo pyörittää kädessään purjosipulia. Trendissä kappaleen suomalainen alkuperä jäi kuitenkin sivusijalle.

Kappaleen luonut Loituma-yhtye muodostettiin vuonna 1989, ja alun perin se kulki nimellä Jäykkä leipä. Vuonna 1995 Loituma julkaisi ensimmäisen levynsä, jossa mukana oli myös legendaarinen Ievan polkka -kappale.

Lue lisää: Suomipolkasta tuli nettihitti!

Source Link is.fi