Banner Before Header

Susijengin tähdet kertovat suhteestaan Dettmannin seuraajaan – Lassi Tuovi osoitti kypsyytensä jo videokoordinaattorina

Suomen miesten koripallomaajoukkueessa alkaa ensi kesänä uusi aikakausi, kun Lassi Tuovi korvaa Henrik Dettmannin Susijengin päävalmentajana. Maajoukkueen luottopelaaja Petteri Koponen huomauttaa, ettei muutos ole niin suuri kuin monet ehkä saattavat kuvitella.

– Lassi on jo pitkälti vetänyt harjoituksemme ja vastannut taktillisesta puolesta otteluissa. En usko, että hirveän moni juttu tulee muuttumaan liikaa. ”Henkka” (Dettmann) on pitänyt huolta isoista jutuista ja välillä ärähdellyt, jos hommat eivät ole menneet kuten olisi pitänyt, Koponen kertoo.

Koponen kuvailee, että joukkueessa vallitsee turvallinen tunnelma.

– Tiedämme, miten tästä tullaan jatkamaan. Joukkueen hyvä ilmapiiri saa jatkoa. Lassi tuo varmasti uusiakin asioita. Pelaamme jo nyt eri tavalla kuin pelasimme kymmenen vuotta sitten, Koponen huomauttaa.

Koponen vakuuttaa, että joukkueessa on sataprosenttinen luottamus Tuoviin.

– En usko, että kenelläkään on mitään epäluottamuksen tunnetta. Lassi on osoittanut niin maajoukkue- kuin seurajoukkuetöissään sen, miten kovasta valmentajasta on kyse. Hän tietää mitä tekee. Luottamus pitää ansaita, ja Lassi on sen luottamuksen ansainnut.

Sasu Salin kertoo havainneensa Tuovin kypsyyden jo silloin, kun mies toimi ensimmäistä kertaa maajoukkueen videokoordinaattorina.

– Aistin jo siinä vaiheessa, että Lassi haluaa tehdä paljon muutakin kuin vain videoklippejä. Hän on hoitanut jo apuvalmentajan työnsä hyvin ja hoitaa varmasti samalla tavalla päävalmentajankin pestinsä, Salin uskoo.

Myös Salin muistuttaa, että Tuovi on noussut jo isoon rooliin maajoukkueen valmennustiimissä, vaikka Dettmann vielä tällä hetkellä heiluttaakin tahtipuikkoa.

– Henkka on antanut vastuuta ja Lassi kynämiehenä piirtänyt hyökkäyskuvioitamme, Salin kertoo.

Petteri Koposen maajoukkueura lähestyy loppuaan. Kuva: Markku Pelkonen / Yle

Ruotsi vastassa täpötäydessä Globenissa

Susijengin taival MM-karsinnoissa alkaa torstaina, kun joukkue kohtaa Ruotsin täpötäydessä Tukholman Globenissa ja sunnuntaina Espoossa Kroatian. Karsintalohkon neljäs joukkue on Slovenia.

Ruotsilla on kuitenkin koossa kenties paras joukkueensa 2000-luvulla. Joukkueesta löytyy kokoa – peräti neljä 210-senttistä pelaajaa.

Pitkiä jäähyväisiä Susijengissä karsintojen myötä aloittava Koponen tietää, mitä voittoon vaaditaan.

– Meillä ei ole yhtä isoja jätkiä, joten meidän pitää olla aggressiivisia, liikkua ja heittää hyvin. Emme välttämättä pääse korin alle, myös levypallojen merkitys nousee, kun olemme pienempiä, Koponen ennakoi.

Neljän joukkueen alkulohkosta kolme parasta etenee MM-jatkokarsintoihin, jotka pelataan elokuun 2022 ja helmikuun 2023 välisenä aikana. Jokainen joukkue vie ensimmäisen MM-karsintavaiheen voittonsa ja tappionsa mukanaan jatkokarsintoihin.

Lue myös:

Source Link yle.fi