Suvi Teräsniska paljasti, mitä Huvilan & huussin valtavan mökkiremontin kulisseissa tapahtui – budjetti paukkui roimasti ja yksi asia jäi harmittamaan

Laulaja Suvi Teräsniskan ja hänen puolisonsa Simo Aallon Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva loma-asunto koki valtavan muodonmuutoksen maanantain Huvila & huussi -jaksossa. Teräsniskan ja Aallon hiljattain ostama, 1960-luvulla rakennettu mökki sijaitsee jokivarressa upealla maisemapaikalla, mutta se kaipasi remonttia parin käyttötarpeiden mukaiseksi.

Mökin uudistamista ei pidetty helppona projektina, mutta remontin edetessä työ osoittautui odotettuakin haasteellisemmaksi. Mökin molemmat katot ja osa seinistä täytyi yllättäen purkaa hiirten aiheuttamien tuhojen vuoksi. Lisäksi mökki oli vuosikymmenien aikana vajonnut aivan linkkuun, ja sen suoristaminen oli oma urakkansa.

Teräsniska vastasi Huvila & huussi -jaksonsa esittämisen jälkeen sosiaalisessa mediassa seuraajiensa kysymyksiin mökkiremontistaan ja paljasti, mitä sen kulisseissa tapahtui. Teräsniskan mukaan projekti kesti yhteensä kuusi viikkoa. Hän paljasti, että parin piti lopulta venyttää kukkaroaan reippaasti, jotta kaikki saatiin tehtyä.

– Jouduimme kasvattamaan budjettia noin 35 prosenttia alkuperäisestä juurikin johtuen näistä yllätyksistä matkan varrella, laulaja kertoi Instagramin tarinat-osiossa.

Lue lisää: Suvi Teräsniskan mökin ullakolta paljastuu yllätys, jollaista Huvilan & Huussin tiimi ei ole koskaan nähnyt – kuvat näyttävät valtavan muodonmuutoksen

Teräsniskan lapset saivat remontissa kutsuvan makuuhuoneen, josta löytyy kerrossänky.

Huvila & huussi -sarjan remonttien budjetit ja se, kuka remontit oikeasti maksaa, ovat herättäneet paljon keskustelua. Teräsniskan mukaan he maksoivat Aallon kanssa itse suurimman osan remonttikuluista.

– Ohjelman kautta saa alennuksia ja etuja tuotteista ja tarvikkeista, mutta kyllä isoin osa remontista meni ihan omaan piikkiin.

Eräs Teräsniskan someseuraajista kysyi häneltä, saivatko he itse vaikuttaa urakoitsijoiden valintaan. Teräsniskan mukaan eivät, sillä tuotanto päätti urakoitsijat.

– Urakointiporukka kun ei pelkästään remontoi kohdetta, vaan joutuu myös esiintymään tv-ohjelmassa ja osallistumaan kuvauksiin. Eikä se aina ole itsestäänselvyys, että kaikki haluaisivat tai osaisivat olla kameran edessä, Teräsniska selvitti.

Toinen seuraaja oli puolestaan kiinnostunut siitä, ovatko ohjelmassa nähdyt huonekalut pelkkää rekvisiittaa kuvausten ajaksi. Laulajan mukaan he saivat pitää kaikki huonekalut ja sisustusesineet.

– Osasta maksoimme, ja osa tuli ohjelman mukana ilmaiseksi, hän tarkensi.

Pariskunnan kesämökki remontoitiin kauttaaltaan. Muun muassa mökin oleskelutilaa avarrettiin, käyttämätön ja tilaa vievä tulisija purettiin pois, ja pikkuruinen toisena eteisenä toiminut keittiö yhdistettiin olohuoneeseen kätevästi. Lisäksi mökin sisäkattoa nostettiin ylemmäs, mikä lisäsi tilan tuntua entisestään. Mökin sisällä tapahtuneen muutoksen lisäksi sen ulkokuori uudistui täysin.

Teräsniskan mukaan talvellakin käytössä olevan mökin pinta-ala kuisti mukaan lukien on 73 neliötä.

Teräsniskan mukaan remontin budjetti paukkui lopulta reippaasti yli, sillä sen aikana paljastui ikäviä yllätyksiä.

Ennen remonttia Teräsniskan mökki oli hyvin erilainen.

Eräs seuraajista pohti, olisiko ollut kannattavampaa rakentaa kokonaan uusi mökki, kun lähes tulkoon kaikki laitettiin uuteen uskoon.

Teräsniska huomautti, etteivät he olleet varautuneet niin laajoihin purkutöihin, jotka mökille jouduttiin tekemään hiirten aiheuttamien tuhojen takia.

– Samaan hintaan emme joka tapauksessa olisi edes saaneet uutta. Ja se loputon lupahelvetti ei olis kyllä kiinnostanut pätkääkään, Teräsniska vastasi.

Yllättävistä purkutöistä ja aikataulumuutoksista huolimatta Teräsniskan mökkiprojekti saatiin päätökseensä ajallaan. Hän kuitenkin paljasti somessa, että yksi asia jäi tekemättä tiukan aikataulun vuoksi ja se jäi harmittamaan paria.

– Kuisti oli tarkoitus lasittaa, mutta se ei jäi tekemättä, koska aika loppui yksinkertaisesti kesken, Teräsniska kertoo.

– Se oli ehkä ainoa pieni pettymys remontissa, että laseja ei ehditty asentamaan. Varsinkin, kun kuultiin, että jos aikaa olisi ollut vaikka kaksi päivää lisää, niin se olisi ehditty tekemään.

Teräsniskan mukaan hän ja Aalto hoitavat lasituksen myöhemmin itse.

Remontissa Teräsniskaa jäi harmittamaan se, ettei mökin uusittua kuistia ehditty lasittaa.

Mökki muuttui myös ulkopuolelta täysin. Edessä on kuitenkin vielä kuistin lasitus.

Ohjelmassa pariskunta vaikutti lopputulokseen enemmän kuin tyytyväiseltä. Etenkin, kun remontin jälkeen kaikille perheenjäsenille on mökissä vihdoin omat nukkumapaikkansa.

Teräsniska kertoi IS:lle tänä keväänä, että Huvilassa & huussissa nähty loma-asunto on ollut iso yhdistävä tekijä hänelle ja hänen miehelleen. Uudesta keittiöstä tuli Teräsniskan lempipaikka, vaikka hän lisääkin, että Aalto kokkailee heillä yleensä.

– Siellä puuhailu on tuonut mielekästä tekemistä, ja meidän molempien yhteiset haaveet liittyvät tähän.

Teräsniskan mukaan pari sai pitää kaikki huonekalut ja sisustusesineet. Osasta niistä he maksoivat, osan saivat ilmaiseksi ohjelman kautta.

Pariskunta on myös remontoinut itse paikan pihasta löytyvän lisärakennuksen, johon he aikovat majoittaa mökkivieraitaan.

– Tykkään sisustamisesta ja selailen usein netistä ideoita. Simo onkin välillä pulassa ideoideni kanssa, sillä minä olen se, jolta pursuaa visioita toisensa perään, Teräsniska kertoi naurahtaen.

Source Link is.fi