Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_976b689198fd0b1ad657cc5b09051ef4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Syyte: Bussinkuljettaja ajoi päin punaisia ja aiheutti sähkö­potku­lautailijan kuoleman – Uutisalue

Syyte: Bussinkuljettaja ajoi päin punaisia ja aiheutti sähkö­potku­lautailijan kuoleman

Syyttäjä vaatii Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa bussinkuljettajalle tuomiota törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Asian käsittely alkoi torstaina.

Onnettomuus tapahtui Turun keskustassa vilkkaasti liikennöidyssä Uudenmaankadun ja Hämeenkadun risteyksessä elokuussa 2021.

Syytteen mukaan miespuolinen kuljettaja oli ajanut punaisia päin samaan aikaan, kun naispuolinen uhri oli ollut ylittämässä risteyksessä pyörätien jatketta vihreillä valoilla. Bussi oli törmännyt häneen, ja nainen oli menehtynyt törmäyksen seurauksena.

Onnettomuus tapahtui yhdessä Turun vilkkaimmista risteyksistä. Kuvan bussi ei liity tapaukseen.

Kuljettaja on kertonut esitutkinnassa ajaneensa keltaisia päin.

Käsittelyssä esitettävien todisteiden joukossa on useita videoita muun muassa tieliikennekamerasta ja ohiajaneen bussin kojelautakamerasta. Käsittelyssä kuullaan myös tapahtumapaikalla olleita todistajia.

Ratkaisu asiassa annetaan myöhemmin.

Source Link is.fi