Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f8ee6d74d7a1d5a494d52ecbb27ed1c6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Syyte: Yhdys­valtain korkeimman oikeuden tuomari yritettiin murhata – Uutisalue

Syyte: Yhdys­valtain korkeimman oikeuden tuomari yritettiin murhata

Poliisi otti Yhdysvaltain Marylandissa keskiviikkoaamuna kiinni miehen, jota syytetään yrityksestä murhata liittovaltion korkeimman oikeuden tuomari Brett Kavanaugh.

Asiasta uutisoivan Washington Postin mukaan mies liikuskeli kiinniottohetkellä lähellä Kavanaugh’n asuntoa. Hän oli varustautunut ampuma-aseella, kirveellä, pippurisumutteella ja veitsellä.

Syytetty on nimeltään Nicholas John Roske ja iältään 26 vuotta. Hän on kotoisin Kaliforniasta ja oli ennen murhan yritystä avautunut viranomaisille itsetuhoisista ajatuksistaan sekä halustaan surmata ”tietty tuomari”.

Rikostutkijoiden mukaan Roske uskoi Kavanaugh’n edistävän korkeimmassa oikeudessa Yhdysvaltain ampuma-aseisiin liittyvien rajoitusten höllentämistä. Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi hänen valittaneen sellissä Texasin Uvaldessa 24. toukokuuta tapahtunutta joukkoammuskelua.

Lisäksi hän oli ollut harmissaan keväällä vuotaneista tiedoista, joiden mukaan korkein oikeus on aikeissa purkaa liittovaltion tason aborttioikeuden perustuslain vastaisena. Vuonna 1973 voimaan astunut päätös tunnetaan nimellä Roe vastaan Wade ja jakaa Yhdysvalloissa voimakkaasti mielipiteitä.

Korkeimmalla oikeudella on Yhdysvalloissa korostetun suuri valta-asema, koska lähes kaikki tärkeät päätökset päätyvät tuomariston käsiteltäväksi. Tämän vuoksi molemmat valtapuolueet ovat pyrkineet saamaan omille aatetovereilleen enemmistöaseman.

Tällä hetkellä enemmistö tuomareista edustaa konservatiivista maailmankatsomusta ja siten republikaanipuoluetta. Entinen presidentti Donald Trump nimitti tiukkana konservatiivina tunnetun Kavanaugh’n virkaan heinäkuussa 2018.

Toukokuussa satakunta mielenosoittajaa marssi katolilaisen Kavanaugh’n asunnon lähistöllä protestoidakseen Roe v. Wade -päätöksen kumoamista vastaan.

Source Link is.fi