Banner Before Header

Tähän hintaan mansikkaa myydään nyt torilla

Viileän kevään takia kotimainen mansikkasato on ollut tänä vuonna myöhässä. Tämä näkyy myös Helsingin, Tampereen ja Turun toreilla, joissa mansikkaa myydään puolen litran rasioissa, eikä laatikoita ole vielä nostettu tarjolle.

Mansikan hinnassa ei suurimpien kaupunkien välillä ole suuria eroja. Helsingin Kauppatorilla litrahinta on yleisesti 10 euroa ja puoli litraa maksaa 5–8 euroa. Turun kauppatorilla puoli litraa mansikkaa saa 6 ja litran 10 eurolla. Tampereella Tammelantorilla puoli litraa maksaa 5 ja litra 10 euroa.

– Hinta on vielä, kova, kun alkukausi oli niin kylmä. Kun lämpöä saapuu 30 astetta, niin kyllä sitä mansikkaa alkuviikosta alkaa tulemaan, Tammelantorilla mansikkaa myyvä Matti Valtakivi kertoo.

Helsingin kauppatorilla myytiin torstaina mansikoita useissa kojuissa.

Hänen mukaansa pääsato on ollut esimerkiksi Suonenjoella kaksi viikkoa myöhässä. Valtakivi kertoo, että viiden kilon laatikoita aletaan myydä heinäkuun alussa.

– Hyvälaatuisen marjan laatikkohinta tulee olemaan 30–40 euroa. Ei se aiemmista vuosista paljon muutu, Valtakivi arvioi

Mansikka on mennyt kaupaksi kohtalaisesti.

– Kun ihmisten kaikki kulut ovat nousseet niin totta kai se vaikuttaa, että ostohalut eivät ole niin kovat.

Juhannuksen myötä torikauppa kuitenkin lähtee vasta kunnolla käyntiin, hän toteaa.

Helsingin Kauppatorilla Jouni Matero myy torilla mansikkaa puoli litraa 6 eurolla ja 10 euroa litralta. Hän kertoo, että korkeista hinnoista huolimatta mansikkaa on mennyt hyvin kaupaksi.

– Kun on hyvä ilma, niin kyllä ihmiset mansikkaboksin haluavat ottaa. Ne ovat perusjuttuja, jotka kuuluvat kesään.

Jouni Matero myy Helsingin Kauppatorilla mansikoita sekä muita marjoja ja vihanneksia.

Turun kauppatorilla mansikkaa kauppaavan Vesa Rannikon mukaan on oikeastaan hyvä asia, että mansikka on viime vuotta jäljessä.

– Hyvä, että se menee vähän heinäkuun puolelle niin ihmiset tajuavat paremmin säilöä.

Juhannuksen alla kauppa käy hyvin. Hän kertoo juhannustorstain olevan vuoden vilkkain päivä.

Kaarinalainen mansikantuottaja ja -kauppias Vesa Elomaa arvioi, että sato on ollut noin viikon verran jäljessä. Hän kertoo, että avomaan mansikoita alkoi tulla viime viikolla. Ensimmäisten lajikkeiden osalta pääsato alkaa ensi viikolla.

Source Link is.fi