Banner Before Header

Tähtivalmentajat takoivat nettivalmennuksilla jättituloja: koronavuoden liikevaihto huimat 662 000 euroa

Kuluneiden puolentoista vuoden ajan lehdet ovat täyttyneet uutisista, joissa kerrotaan yrittäjien ahdingosta. Siitä asti, kun koronavirus rantautui Suomeen toden teolla maaliskuussa 2020, ovat monet joutuneet taistelemaan toimeentulonsa eteen. Korona ja sen mukanaan tuomat rajoitukset ovat ravistelleet toden teolla muun muassa tapahtuma-alaa sekä ravintolabisnestä.

Kaikkien yritysten kohdalla korona ei kuitenkaan ole vaikuttanut liiketoimintaan negatiivisesti, päin vastoin. Muun muassa vuonna 2020 fitnesstähtien tulokuningattareksi noussut Ilona Siekkinen, 25, kertoi Ilta-Sanomille hiljattain, että myös vuosi 2020 oli hänen yritykselleen tuloksellisesti erinomainen.

– Mulla korona ei näkynyt. Mulla on ollut hyvä tilanne. Olemme löytäneet uusia tapoja tehdä duunia, eikä jääty paikoilleen, Siekkinen kertoi IS:lle Wellnesmalli-finaalissa lokakuussa.

Mikko Niiranen ja Ilona Siekkinen ovat pariskunta, joka tekee töitä yhdessä.

Siekkisen puheet allekirjoittaa myös hänen avopuolisonsa Mikko Niiranen. Niiranen myy verkkovalmennuksia yhdessä Siekkisen kanssa ja tälläkin hetkellä pariskunnalla on myynnissä lähes 20 valmennusta. Sen lisäksi Niirasella on myös yksilövalmennettavia, joita hän valmentaa etäyhteyden välityksellä Espanjasta käsin.

– Mä yllätyin siitä, että korona on enemmänkin näkynyt positiivisella tavalla. Kyllähän se pakotti monia yrityksiä mukautumaan. Me emme jääneet missään vaiheessa voivottelemaan sitä, että salit menivät kiinni ja tuhansia valmennettavia treenasi sillä hetkellä salilla. Lähdimme tuottamaan palveluita, jotka eivät vaatineet kuntosalia, Niiranen selittää IS:lle.

Niiranen ja Siekkinen ovat jo useamman vuoden ajan myyneet valmennuksiaan Fitclub Finland -sivuston alla. Kun korona iski, perusti Fitclub Facebookiin ilmaisen treeniryhmän, jossa firman valmentajat vetivät kotitreenejä asiakkaille. Niiranen ja Siekkinen ohjasivat tuolloin jopa neljä tai viisi treeniä viikossa etäyhteyden välityksellä.

– Se oli yksi iso tekijä, jos miettii esimerkiksi verkkovalmennusten myyntiä. Moni sai vihiä siitä, että mitä me oikein tehdään. Ihan todella moni sai sen käsityksen, että ihan muutamien välineiden avulla kotona voi treenata hyvinkin järkevästi ja nousujohteisesti, Niiranen kertoo.

Niirasella on tällä markkinoilla hetkellä noin 20 verkkovalmennusta.

Kymmenettuhannet suomalaiset ovat vuosien varrella olleet mukana Siekkisen ja Niirasen verkkovalmennuksissa. Tahti ei hidastunut vuonna 2020 ja Niirasen mukaan yrityksen toiminta on kasvanut entisestään myös kuluneen vuoden aikana.

– Me tarjosimme ihmisille mahdollisuuksia liikkua ja saimme siihen sellaista jatkuvuutta, sillä nämä samat ihmiset kiinnittyivät sitten meidän valmennuksiimme, Niiranen pohtii tilanteen taustoja.

– Varsinkin poikkeusolojen aika ja etätyöt ja jatkuva kotona oleminen aiheuttivat sen, että ihmiset kaipasivat sisältöä arkeen. En siis ole nähnyt koronaa negatiivisena asiana meidän yritystoimintamme kannalta, vaikka muuten harmillinen asia onkin, hän toteaa.

Korona ei ole heijastunut negatiivisella tavalla myöskään tamperelaisyrittäjä Matias Niemen yritystoimintaan. Aikanaan kehonrakentajana tutuksi tullut Niemi on onnistunut kasvattamaan Same Goal -brändinsä toimintaa vuosittain siitä asti, kun hän pisti oman yrityksensä pystyyn viisi vuotta sitten.

– Oma yritykseni on aika monipuolinen paketti. Meiltä löytyy verkkovalmennuksia, kisavalmennuksia sekä oma vaatebrändi. Myymme lisäksi myös valmiita ohjelmia. Viime vuonna onnistuimme myös kasvattamaan yrityksen työntekijämäärää kahdesta neljään, Niemi iloitsee IS:lle.

– Yritystoimintani lähti heti alusta alkaen todella hyvin liikenteeseen ja ensimmäisen vuoden liikevaihto oli 107 000 euroa. Aiemmin valmennuspuoli rahoitti vaatepuolta, mutta viime vuoden liikevaihdossa vaatebrändi tuotti kolme kertaa enemmän ja se myös työllistää tällä hetkellä eniten, hän avaa yritystoimintaansa.

Niemen kohdalla esimerkiksi verkkovalmennusten myynti pysähtyi kahdeksi viikoksi totaalisesti sen jälkeen, kun ensimmäiset Suomessa annettiin määräykset ensimmäisistä koronarajoituksista maaliskuussa 2020. Myös Niemen tapauksessa tämä tarkoitti sitä, että vallitsevaan maailmantilanteeseen oli mukauduttava sen vaatimalla tavalla.

– Kun korona iski, niin sen jälkeen joka päivä katsoin, paljonko ihmisiä on lähtenyt valmennuksiin. Otin valmennuksiin mukaan kotitreenejä ja markkinoin aika ronskilla kädellä. Lopulta kävi niin, että tein kaikkien aikojen myyntiennätyksen, mitä valmennuksiin tulee. Mukaan lähti tuolloin muistaakseni 680 ihmistä, Niemi paljastaa.

Matias Niemi tuplasi yrityksensä liikevaihdon koronasta huolimatta.

Matias Niemi on suosittu myös sosiaalisessa mediassa ja hänellä on esimerkiksi kuvapalvelu Instagramissa lähes 24 000 seuraajaa. Syyskuussa julkaisemallaan Youtube-videolla Niemi paljasti, että vuonna 2020 hänen yrityksensä liikevaihto tuplaantui edellisvuoteen verrattuna. Ensimmäisen koronavuoden liikevaihto oli huimat 662 000 euroa.

– Eli omalla kohdallani kaikki meni oikeastaan paremmin kuin hyvin. Toki ei voi tietää, olisiko myyntiä ollut vielä enemmän ilman koronaa. Mutta tämä ala on brändäytynyt henkilöihin ja pitkälti se oli siitä omasta markkinoinnista kiinni. Mikä hienointa, niin tänäkin vuonna ollaan liikevaihdossa taas tuplausvauhdissa, Niemi iloitsee.

Myös Niemi uskoo, että yksi syy hyvinvointialan yrittäjien menestyksen taustalla on ollut ihmisten tarve liikkua ja pitää huolta hyvinvoinnistaan haastavan tilanteen keskellä. Myös Niemi toi valmennuksiinsa mukaan Facebookissa tapahtuvat livetreenit sekä näytti omalla esimerkillään mallia valmennettavilleen.

– Kerroin asiakkailleni faktoja. Oli maailmantilanne mikä tahansa kaikki me pystymme syömään terveellisesti, ja myös aerobinen liikunta oli mahdollista, joten esimerkiksi painonpudotukselle ei ollut mitään esteitä. Ei muakaan kiinnostanut kotitreenit, mutta jos pakko on, niin kyllä minäkin alan treenaamaan kotona, Niemi nauraa.

– Muistutin myös siitä, että ei voi lopettaa kaikkea tekemistä kuin seinään, oli tilanne mikä tahansa.

Source Link is.fi