Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_48aa2cfd3a91f9f8a61db61461a22c58, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tällainen on Netflixin kaikkien aikojen kallein elokuva – Uutisalue

Tällainen on Netflixin kaikkien aikojen kallein elokuva

Kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, kun toimintakomediaa Red Notice (2021) tehtiin.

Jo aluksi pelattiin kovilla panoksilla. Käsikirjoittaja-ohjaaja Rawson Marshall Thurberin hanke vaikutti varmalta hitiltä, ja se myytiin kovan tarjouskilpailun jälkeen Universal-studiolle.

Pääosiin pestattiin Dwayne ”The Rock” Johnson, Ryan Reynolds ja Gal Gadot, joille jokaiselle luvattiin tiettävästi 20 miljoonaa dollaria eli yli 17 miljoonaa euroa.

Näillä summilla ollaan elokuvamaailman korkeimmalla huipulla. Jättipalkkio on myös tärkeä voitto Gadot’lle, joka on taistellut sen puolesta, että naistähdille maksettaisiin samat summat kuin miehille.

Johnson on elokuvassa FBI:n profiloija John Hartley, Reynolds ja Gadot taas kilpailevia taidevarkaita ja huijareita. Hartley värvää vastentahtoisesti heistä toisen, Nolan Boothin (Reynolds), avukseen jahdatessaan toista, ”The Bishopia” (Gadot).

Tästä seuraa ryöstöelokuvien perinteiden mukainen kissa ja hiiri -leikki, jossa jokainen osapuoli ajattelee olevansa toisia ovelampi.

Red Noticen tähdillä oli hauskaa elokuvan ensi-illassa Los Angelesissa 3. marraskuuta.

Kuvaukset päästiin aloittamaan alkuperäisestä aikataulusta myöhässä tammikuussa 2020. Näyttäviä toimintakohtauksia oli tarkoitus kuvata muun muassa Italiassa useissa kaupungeissa, mutta kesken kaiken iskenyt koronapandemia pysäytti kuvaukset kokonaan puoleksi vuodeksi.

Suuri osa eksoottisista miljöistä, joita oli tarkoitus kuvata eri puolilla maailmaa, jouduttiin rakentamaan studiolle Atlantaan.

Alun perin viime vuoden kesällä ensi-iltaan tarkoitetun elokuvan oikeudet oli lunastanut jo ennen pandemian puhkeamista Netflix, kun Universalilla oli alettu pelätä elokuvan tulevan aivan liian kalliiksi.

Sen budjetti paisuikin Varietyn mukaan peräti 170 miljoonaan euroon, mikä tekee siitä Netflixin historian kalleimman elokuvatuotannon.

Red Notice sai vain rajatun teatterikierroksen Yhdysvalloissa viikkoa ennen maailmanlaajuista suoratoistoensi-iltaa. Forbesin elokuvatoimittaja Scott Mendelson arvioi, että siitä voi tulla ensimmäinen Netflixin elokuva, joka ylittää sadan miljoonan katsojan rajan.

Netflixin pääkonttorilla odotetaan taatusti kämmenet hioten Red Noticen ensi-iltaa, vaikka elokuvan on vaikea uskoa epäonnistuvan katsojien tavoittamisessa.

Silloin nousin ylös ja heitin lippikseni huoneen poikki päin seinää ja sanoin: ”Senkin paskiainen, olen täysillä mukana!”

Red Noticen pressipaketin haastattelussa Dwayne Johnson kertoo myös käsikirjoittaja-ohjaaja Thurberin olleen huomattavan jännittynyt myydessään ideaansa Johnsonille. Kaksikko on aiemmin tehnyt elokuvat Central Intelligence (2016) ja Skyscraper (2018).

– Hänen myyntipuheensa kesti noin 45 minuuttia, ehkä tunnin. Lopussa hän paljasti pienen yllätyskäänteen juonessa. Silloin nousin ylös ja heitin lippikseni huoneen poikki päin seinää ja sanoin: ”Senkin paskiainen, olen täysillä mukana!”, Johnson muistelee.

Myös Reynolds kertoo innostuneensa Thurberin käsikirjoituksesta, joka oli vetävä sekoitus toimintaa, seikkailua, komediaa, draamaa ja trilleriä.

– Kaikkihan rakastavat aarrejahtia, minä myös. Rakastan saada puhaltaa pölyä ja hämähäkinseittejä muinaisista esineistä, jotka auttavat meitä ratkaisemaan arvoituksen, Reynolds sanoo.

Wonder Woman -elokuvista tuttu Gag Gadot on tällä hetkellä yksi maailman parhaiten palkatuimmista elokuvatähdistä.

Thurber halusi naispääosaan nimenomaan Gadot’n. Tämä muistelee huvittuneena, miten Thurber houkutteli hänet mukaan.

–Hän tuli tapaamaan minua Lontooseen ja toi mukanaan muistikirjansa, johon oli alun perin luonnostellut käsikirjoituksen. Hahmolla oli minun nimeni: Gal tekee sitä ja Gal tekee tätä. Olin tietysti imarreltu, mutta idea tuntui myös hyvin kiehtovalta.

Isoja tähtiä, paljon toimintaa, paljon naurua.

Thurber sanoo halunneensa, että Red Notice tuntuu paluulta menneiden vuosikymmenten valtaviin, hauskohin ja jännittäviin elokuvatähtielokuviin, joista lähes kuka tahansa 8–80-vuotias missä tahansa maailmassa voi nauttia.

– Isoja tähtiä, paljon toimintaa, paljon naurua. Siitä elokuvan DNA on tehty, halusta tehdä ympäri maapalloa seikkaileva ryöstöleffa maailman suurimpien elokuvatähtien kanssa, Thurber kiteyttää.

Red Notice Netflixissä pe 12.11. alkaen.

Source Link is.fi