Banner Before Header

Tällaista suomalaisherkkua on nähty Rukan sprintissä viimeksi yhdeksän vuotta sitten! Venäläisyllättäjä kukisti Norjan supertähti Kläbon

Rukan maailmancupin sprinteissä Venäjän Aleksandr Terentev kukisti yllättäen Norjan Johannes Hösflot Kläbon tiukassa loppukilpailussa.

Suomalaisista Joni Mäki jätettiin viimeiseksi uransa ensimmäisessä maailmancupin sprinttifinaalissaan. Suomalaisittain päivä oli kuitenkin herkullinen. Viimeksi Rukalla oli nähty kolme suomalaista sprinttifinaaleissa yhdeksän vuotta sitten.

Naisissa nimittäin kuuden parhaan mittelöön etenivät Katri Lylynperä ja Johanna Matintalo.

Ensimmäistä kertaa sprinttifinaalissa hiihtänyt Lylynperä oli viides ja Matintalo neljäs . Ruotsi otti kaksoisvoiton Maja Dahlqvistin ja Johanna Hägströmin johdolla.

Katso naisten sprinttifinaalin loppuratkaisut

Muutenkin päivä oli suomalaisittain onnistunut. Peräti kolmesuomalaisnaista nähtiin välierissä. Viimeks näin oli käynyt 5. tammikuuta 2016 Oberstdorfissa. Sitä edeltävä kerta oli ollut 5. maaliskuuta 2014 Norjassa Drammenissa.

Jasmi Joensuu oli Lylynperän ja Matintalon ohella välierissä. Hän ei yltänyt finaaliin, mutta oli lopputulokissa kymmenen parhaan joukossa. Joensuu voitti tyylikkäästi oman alkueränsä.

Hakola joutui pettymään

Joni Mäen kanssa parisprintissä viime talvena MM-hopeaa ottanut Ristomatti Hakola joutui pettymään alkuerissä. Vuoden 2017 Lahden MM-kisojen sprintin maailmanmestari Federico Pellegrino ja Hakola kolaroivat.

– Pellellä oli enemmän vauhtia. En oikein tiedä, mitä tapahtui. Joku osui ja se oli sitten siinä, Hakola sanoi Yle Urheilulle.

Hakola päätti kuitenkin haluta kisata loppuun saakka, vaikka jäikin Pellegrinon kanssa kaatumisen myötä kauas muista.

Hakolan mukaan on vaikea sanoa iskukyvystä lauantaina 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisaan.

– Kesä ja syksy oli niin surkeaa. Olisi voinut olla huonompaakin. Olen päättänyt, että olen pienestäkin tyytväinen, Hakola päätti.

Katso Ristomatti Hakolan kolari kuvaa klikkaamalla!

Lue lisää:

Source Link yle.fi