Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f0790182f8d985baf54a96652f1731a8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Talvi tulee rytinällä Etelä-Suomeen” – ensi viikolla alkaa putki, joka tuo jopa 10–30 senttiä lunta – Uutisalue

”Talvi tulee rytinällä Etelä-Suomeen” – ensi viikolla alkaa putki, joka tuo jopa 10–30 senttiä lunta

Marraskuun säähän on tulossa ensi viikolla talvinen muutos.

Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko kertoo, että ensilumi tupruttaa maahan Etelä-Suomea myöten jo ensi viikon alussa. Lumipeite ei kuitenkaan ole pysyvä, sillä sää on ainakin etelässä ensi viikolla vaihtelevaa.

– Sunnuntaina on selkeämpi päivä, maanantain ja tiistain tienoilla pari lumisadealuetta liikkuu Etelä- ja Keski-Suomen yli, mutta kyllä siinä jälkipuolella ainakin Länsi-Suomessa ja etelärannikolla vettäkin tulee lumen lisäksi. Varmaan Keski-Suomeen ja Itä-Suomeen varmemmin jää jotain maahankin, Alanko arvelee.

Forecan blogissa meteorologi Markus Mäntykannas povaa 10 vuorokauden lumikertymäksi Suomen etelä- ja keskiosiin 10–30 sentin lumikertymää, josta ensi viikolla maahan sataisi 20 senttiä.

– Ensi viikolla talvi tulee rytinällä myös Etelä-Suomeen, Mäntykannas povaa.

Viikon toinen lumisadealue saapuu jo keskiviikoksi tuoden mukanaan myös kovia tuulia. Sisämaassa lunta voi tulla pyryttämälläkin, mutta rannikkoalueilla sateet sisältävät tässä vaiheessa myös vettä ja räntää.

Etelässä ja lännessä lämpötilat vaihtelevat tulevan viikon mittaan nollan asteen molemmin puolin, ja maa saattaa muuttua väliaikaisesti valkeaksi useampaan otteeseen. Keski- ja Itä-Suomessa muutos on pysyvämpi, ainakin toistaiseksi.

Lapissa talvi on ensi viikolla jo kovasti käynnissä, ja pakkasta voi olla kireimmillään yli 25 astetta.

– Etelässä on vähän vaihtelevampaa, mutta Keski- ja Itä-Suomessa jos sataa lunta, ei ne kyllä sieltä häviä.

Alanko muistuttaa, että vaikka ensi viikon lumet tulevat ja menevät, ovat ajokelit etelässäkin moneen otteeseen talvisia.

– Renkaat kannattaa katsoa. Molemmin puolin nollaa mennään, ilman muuta talvikelejäkin mukana.

Source Link is.fi