Talvilomalainen – varo sotilas­marssia Lapissa

Naton suurharjoitus ruuhkauttaa liikennettä myös Lapin hiihtolomakohteissa.

Maanantaina 4. maaliskuuta alkava Naton suurharjoitus Nordic Response 24 vaikuttaa merkittävästi liikenteeseen Lapissa.

Lue lisää: Maavoimat mukaan Naton suursotaharjoitukseen

Puolustusvoimat varoittaa, että liikenne voi ruuhkautua myös Länsi-Lapin hiihtoloma­kohteiden lähialueilla niinä päivinä, kun joukot siirtyvät harjoitukseen ja sieltä pois. Harjoitukseen siirtyminen tapahtuu 29. helmikuuta ja 5. maaliskuuta välisenä aikana ja joukot poistuvat 14. – 17. maaliskuuta välisenä aikana.

Harjoitustoiminta vaikuttaa liikenteeseen erityisesti Enontekiön suunnalla, mutta harjoitus­joukkoja voi Puolustusvoimien mukaan liikkua muuallakin Lapissa.

Erilaiset leveät kuljetukset liikkuvat 2.–5. maaliskuuta välisenä aikana pohjoisen tie­osuuksilla. Myös Nelostielle voi muodostua ajoittain ruuhkia 1.–2. maaliskuuta, kun Etelä-Suomesta saapuvat harjoitusjoukot siirtyvät Lappiin.

Puolustusvoimien mukaan paluuliikenteestä yli puolet painottuu tielle E75 ja pääpaino on Karigasniemi–Inari–Saariselkä-tieosuuksilla.

Leveät kuljetukset liikkuvat takaisin 12.–15. maaliskuuta välisenä aikana välillä Enontekiö–Muonio–Kittilä–Sodankylä.

Harjoitukseen osallistuu lähes 8000 sotilasta. Kuva: Maavoimat / Lehtikuva

Harjoitukseen osallistuu myös ilmavoimien Hornet-hävittäjiä. Kuva: Jouni Porsanger / Lehtikuva

Harjoitukseen osallistuu yhteensä 4 100 suomalaissotilasta, joka koostuu kaikista Puolustusvoimien puolustushaaroista, logistiikkalaitoksesta ja johtamisjärjestelmä­keskuksesta. Noin puolet tästä joukosta koostuu reserviläisistä.

Suomen alueella harjoittelee suomalaisten joukkojen lisäksi noin 3 000 ruotsalaista, 450 ranskalaista ja noin 50 isobritannialaista sotilasta.

Harjoitus kestää kokonaisuudessaan kaksi viikkoa.

Source Link is.fi