Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_624b096f9ffd12e70409ba9ccadcd1d0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tampere on asuntosijoittajien ykköskaupunki – yksi yllättävä helmi idässä kiinnostaa sijoittajia – Uutisalue

Tampere on asuntosijoittajien ykköskaupunki – yksi yllättävä helmi idässä kiinnostaa sijoittajia

Asuntosijoittajien ykköskaupunki on toista vuotta peräkkäin Tampere, mutta myös Turku ja Vantaa pysyvät viime vuoden tavoin kärkikolmikossa, selviää Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingista.

Järjestö on arvioinut kaupunkien houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta monilla mittareilla.

Vuokra-asuntojen kysyntä alkaa lisääntyä koronapandemian jälkeen, mutta kiinnostus uusien sijoitusasuntojen ostamiseen on laskussa. Heikko vuokrakehitys sekä nousevat hoito- ja korkokulut heikentävät asuntosijoittamisen kannattavuutta.

Kärkikolmikon lisäksi menestyivät Suomen kuusi suurinta kaupunkia, jotka kaikki pääsivät kymmenen parhaan joukkoon.

Keskisuurista kaupungeista kovimman arvion vetäisi Kuopio. Uutena kärkikymmenikkönä joukkoon nousi Kainuun helmi Kajaani.

– Tampereen kasvu ja kehitys on ollut viime vuosina vahvaa. Koronapandemia ei näyttäisi lainkaan vaikuttaneen tuoreen ratikkakaupungin kasvutrendiin, kun taas esimerkiksi Helsingissä väestönkasvu on hidastunut voimakkaasti. Yleisesti sekä Tampereella että vertailun kakkoskaupungissa Turussa pandemian vaikutukset asuntojen vuokrakehitykseen ja markkinointiaikoihin ovat olleet hyvin maltilliset pääkaupunkiseutuun verrattuna, kertoo Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

Pääkaupunkiseutu on edelleen kiinnostava alue asuntosijoittamisen näkökulmasta, vaikka vuokrataso on ollut laskussa puoli vuotta ja asuntojen keskimääräiset markkinointiajat ovat pitempiä kuin aiemmin.

Lisäksi Suomen Vuokranantajat on julkaissut tuoreen vuokramarkkinakatsauksen yhteistyössä Vuokraovi.comin kanssa. Maalis-huhtikuussa sijoitusasuntolainoja nostettiin neljännes vähemmän kuin vuosi sitten. Nyt vuokra-asuntojen ostotilanne on palautumassa, vaikka kulut ja korot nousevat vuokria nopeammin.

– Vuokramarkkina on lähtenyt palautumaan kohti normaalimpaa tilannetta poikkeuksellisten pandemiavuosien jälkeen. Markkinoille tulevien uusien kohteiden määrä on kääntynyt kevään aikana laskuun ja markkinointiajat ovat alkaneet lyhentymään, sanoo liiketoimintapäällikkö Henrik Laakkonen Vuokraovi.comilta.

Source Link is.fi