Banner Before Header

Tänään tv:ssä: Naislääkäri Deliaa syrjitään ammattinsa takia

Uusi italialainen draama- ja ihmissuhdesarja Sydämet (Cuori, 2021) seuraa Torinossa sijaitsevan Le Molinette -sairaalan uraauurtavaa tutkimusta, jonka tähtäimessä on suorittaa historian ensimmäinen sydämensiirtoleikkaus.

Johtava lääkäri Cesare Corvara (Daniele Pecci) on koonnut tiimiinsä italialaisia huippunimiä. Mukana on Delia Brunello (Pilar Fogliati), joka ei 1960-luvulla saa ansaitsemaansa arvostusta naispuolisena kardiologina.

Ensimmäisen osan lopussa – sydänsairauksien erikoislääkärin kunniaksi järjestetyissä juhlissa – lääkäri Corvara pudottaa melkoisen pommin. Uutinen on aiheuttaa sydänsuruja ja pettymyksiä yhdelle jos toiselle, joten 16-osaisessa sarjassa lienee luvassa suuria tunteita ja rakkaussotkuja.

Delia Brunello (Pilar Fogliati) ei 1960-luvulla saa ansaitsemaansa arvostusta naispuolisena kardiologina.

Tarinan alussa palataan vuoteen 1961, jolloin päähenkilöiden välillä kaikki on vielä hyvin. Lääketieteen opiskelija Delia Brunello on lähdössä harjoitteluun Houstoniin, Teksasiin. Hänen rakastettunsa Alberto Ferraris (Matteo Martari) lupaa lähteä mukaan sillä ehdolla, että nainen menee hänen kanssaan kihloihin.

Varsinainen tarina alkaa vuodesta 1967, jolloin Delia palaa Torinoon ja liittyy Corvaran sydäntiimiin. Siellä työskentelee myös Alberto, joka on ollut Tukholmassa kaikki nämä vuodet.

Hän on jättänyt Karoliinisen instituutin tehdäkseen historiaa maailman ensimmäisessä sydänsiirrossa.

Mitä sellaista Alberto aikoinaan teki, ettei Delia voi antaa tälle anteeksi? Takaumissa palataan onnenhetkiin, ja pikkuhiljaa selvinnee, mitä pariskunnalle tapahtui.

Uudessa pestissään Delia kohtaa monenlaisia ennakkoluuloja niin vanhoillisten miespuolisten kollegoiden kuin katolisen kirkon taholta: kardiologi minihameessa ei herätä arvostusta!

Delia kokee monenlaisia ennakkoluuloja.

Myös muilla lääkäreillä riittää yksityiselämässään haasteita. Corvaran oikukas tytär Virginia (Bianca Panconi) kapinoi isäänsä vastaan ja lintsaa lääkäriopinnoistaan. Isä pakottaakin väliaikaisesti yliopistosta erotetun Virginian harjoitteluun omaan sairaalaansa.

Äreä ja komentelevainen tohtori Mosca (Andrea Gherpelli) puolestaan kadehtii sekä Delian että Alberton saamaa huomiota ja toivoo itse pääsevänsä ylilääkäriksi.

Alberto Ferraris (Matteo Martari), Delia Brunello (Pilar Fogliati) ja Cesare Corvara (Daniele Pecci) ovat paitsi hyvän näköisiä myös taitavia työssään.

Asenteet kertovat mainiosti 1960-luvun tunkkaisesta ilmapiiristä. Hienosti toteutettu ajankuva hivelee silmää ja hauska yksityiskohta on Alberto Ferrariksen tapa soittaa leikkaussalissa päivän tuoreinta rytmimusiikkia, mikä osaltaan naulaa sarjan oikealle vuosikymmenelle.

Riccardo Donnan ohjaama sarja on hyvin kirjoitettu tarina, jossa pikku hiljaa pudotellaan vihjeitä menneistä ja nykyisistä ihmissuhdekuvioista. Lisäksi seurataan sairaalan arkea, jossa lääkärit tekevät parhaansa – välillä ihmeitä tehden, välillä epäonnistuen.

Jaksot esitetään tiistaista perjantaihin ja uusitaan lauantai-iltapäivisin.

Sydämet, tiistaina 7.6. alkaen, Teema & Fem klo 20.00

Source Link is.fi