Tappara-pelaaja Topi Rönnin raiskaussyytteen käsittely alkoi Helsingin käräjäoikeudessa

Sekä Rönni että asianomistaja olivat syytteen kohteena olevan, yli kahden vuoden takaisen teon aikaan alaikäisiä.

-

Tappara-pelaaja Topi Rönni on saanut syytteen raiskauksesta. Kuva: Tomi Natri / All Over Press

Jääkiekon SM-liigajoukkue Tapparan pelaaja Topi Rönnille on tänään tiistaina luettu Helsingin käräjäoikeudessa syyte raiskauksesta. Syytteen kohteena on kahden vuoden takainen teko, jonka tapahtuma-aikana molemmat osapuolet olivat alaikäisiä.

Tappara tiedotti syytteestä lokakuussa. Rönni siirtyi joukkueen pelikokoonpanosta sivuun, mutta palasi jäälle marraskuun lopulla.

– Suhtaudumme rikosepäilyyn vakavasti, mutta odotamme oikeuskäsittelyä ja arvioimme pelaajan asemaa sen jälkeen. Tässä on kyse myös työoikeudesta, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro kommentoi Rönnin asemaa syksyllä julkaistussa tiedotteessa.

Maajoukkuetoiminnasta 19-vuotias Rönni on toistaiseksi ulkona syytteen takia.

Tapauksen esitutkintapöytäkirja on salainen. Käräjäoikeus päättää osaltaan, miltä osin oikeudenkäyntipöytäkirjat ovat salassa pidettäviä.

Rönni on pelannut Tapparan lisäksi Suomen juniorimaajoukkueissa. Myös NHL-joukkue Calgary Flames on varannut hänet vuonna 2022.

Tampereen Tappara on ollut viime aikoina otsikoissa muutenkin. Joukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg sai aikaisemmin helmikuussa 10 000 euron sakot räyhäämisestään SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnille.

Tappara pitää parhaillaan jääkiekon SM-liigan kakkossijaa toisen tamperelaissuuruus Ilveksen johtaessa sarjaa.

Source Link yle.fi