Banner Before Header

Tappara-valmentaja puhui onnekkaan voittomaalin jälkeen treffeistä ja seurustelusta: ”TPS oli meitä parempi”

Turkuhalliin ahtautuneet 10 500 katsojaa joutuivat pettymään, kun kiekko pomppi jatkoerässä kirvesrintojen kannalta onnekkaasti. Tappara-hyökkääjä Charles Bertrandin syöttö kimposi TPS-puolustaja Ruben Rafkinin luistimesta turkulaisten omaan maaliin ja näin tamperelaiset siirtyivät ottelusarjassa 2–0-johtoon.

Tapparan valmentaja Jussi Tapola ei ollut täysin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Rehellisyyden nimissä TPS oli meitä parempi kenttäpelissä. Tässä pelataan kuitenkin voitosta ja se on tärkeintä. Tiedämme, että meidän pitää parantaa. Keskiviikkona oli enemmän sellainen tutustuminen, ne olivat ekat treffit ja nyt aletaan seurustelemaan ja seurustellaan tästä eteenpäin, Tapola sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Pienestä oli kiinni, ei muuta kun seuraavaa peliä kohti. Tappara tuli hyvin peliin mukaan. He olivat valmiita meidän paineeseen. Loppua kohden paransimme. Olimme aktiivisia ja saimme paljon paikkoja, TPS-puolustaja Elmeri Eronen tuumi Ylelle pelin jälkeen.

Vieraiden Waltteri Merelä teki ottelun ensimmäisen maalin, kun hän sijoitti Brady Austinin lauksesta kimmonneen irtokiekon reppuun ohi Andrei Karejevin.Tamperelaiset hallitsivat peliä kolmannen erän loppupuolelle asti.

”Mustana surmana” tunnettu TPS:n ykkösketju ei kuitenkaan antanut periksi. Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen juonivat tasoituksen, kun peliä oli takana 54 minuuttia. Nurmi syötti kiekon maalin eteen, josta Pärssinen nosti pikkumustan maalin kattoon ja TPS sai hengen päälle.

Pian tämän jälkeen Tyler Steenbergen oli lähellä niitata TPS:n voittomaalin, kun Tappara-puolustuksen harhauttanut Jack Rodewald vapautti hänet avopaikkaan, mutta Tapparan Otto Leskinen sai nostettua mailaansa sen verran, että veto epäonnistui.

– Loppu meni hätäilyksi eikä otettu tarpeeksi vastuuta. Olemme olleet ennenkin kovissa paikoissa, joten osaamme käsitellä tämän, pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa tehnyt Merelä sanoi.

Peli alkoi vauhdikkaasti

Täpötäydestä Turkuhallista ei tunnelmaa puuttunut, kun molemmat joukkueet taklasivat avauserän edetessä ahkerasti. Eronen myönsi, että TPS:n oli tarkoitus olla aktiivinen ja näyttää, että nyt pelataan Turussa. Hän myös kiitteli kotiyleisöä.

– Ihan kuin olisi kuudes kenttäpelaaja. Se auttaa meitä tosi paljon ja antaa energiaa, kun on paljon yleisöä.

Turkulaiskannattajia toisessa SM-liigan finaalissa TPS-Tappara.
Lauantaina Turku-hallissa tunnelma oli korkealla. Tomi Hänninen

Finaalisarja jatkuu jo maanantaina, kun joukkueet kohtaavat Tampereella.

– Jos jatkamme paineistusta, mitä saimme aikaan tänään kolmannessa erässä ja jatkoajalla, ja jos saamme ylivoimalla maalin, niin varmasti pystymme voitamme pelin, Eemeli Eronen tuumi.

Kaikki SM-liigan finaalit on kuunneltavissa suorana Yle Puheella. Sunnuntaina Yle Puheelta voi kuunnella ratkaisevan viidennen naisten jääkiekkofinaalin Kiekko-Espoo–HIFK kello 15.50 alkaen.

TPS – Tappara 1–2 ja. (0–1, 0–0, 1–0, 0–1)

17.53 0–1 Waltteri Merelä (Brady Austin, Mikael Seppälä)

54.31 1–1 Juuso Pärssinen (Markus Nurmi, Samuli Vainionpää)

62.41 2–1 Charles Bertrand (Kristian Kuusela, Casimir Jurgens)

Maalivahtien torjunnat:

TPS, Andrei Karejev 11+8+6+0=25 Tappara, Christian Heljanko 7+11+10+2=30

Lue lisää:

Tapparan konkarille ja kultakypärälle kevään avausmaalit tiukassa paikassa! TPS taipui SM-liigan finaaliavauksessa, valmentaja harmitteli hölmöä jäähyä

Kommentti: SM-liigalla on nyt kaikkien aikojen sauma – tätä ei voi jättää käyttämättä

Source Link yle.fi