Banner Before Header

Tass: Aseistautuneet mielen­osoittajat hyökkäsivät Kazakstanin presidentin virka-asuntoon – lähi­rakennukset liekeissä

Keski-Aasian Kazakstanissa aseistautuneet mielenosoittajat ovat tuhonneet presidentti Kassym-Jomart Tokajevin maan entisessä pääkaupungissa Almatyssa sijaitsevaa virka-asuntoa, kertoo venäläisuutistoimisto Tassin kirjeenvaihtaja.

Mielenosoittajilla kerrotaan olevan muun muassa kivääreitä ja kranaatteja. Presidentin virka-asunnon kerrotaan olevan savun ympäröimä ja läheiset talot ovat liekeissä. Lainvalvontaviranomaiset jättivät uutistoimiston mukaan rakennuksen ampumavälikohtauksen jälkeen.

Protestoijien aseistuksesta on liikkunut kuitenkin eriäviä tietoja ja esimerkiksi qatarilaismedia al-Jazeera kertoi aiemmin mielenosoittajien rynnänneen Almatyn pormestarin toimistoon nuijin ja metalliputkin varustautuneena.

Uutistoimisto AFP:n vahvistamattomien tietojen mukaan myös Almatyn lentokenttä on päätynyt mielenosoittajien hallintaan. Tilanteesta maan sisällä on vaikea saada tarkkaa kuvaa, sillä muun muassa internetyhteyksien kerrotaan olevan poikki.

Lentokentän valtaamisesta on huhuiltu myös Twitterissä. Asiasta on twiitannut muun muassa Almatyssa työskentelevä Economist-lehden toimittaja Joanna Lillis, jonka mukaan tilanne lentokentällä on sekava, mutta kentän on nähtävästi ottanut haltuunsa 45 mielenosoittajan joukko.

Lillis uudelleentviittasi paikallisen uutissivuston Vlastin twiitin, jonka mukaan henkilökunta on poistunut kentältä ja matkustajat on evakuoitu.

Source Link is.fi