Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ca0547c182db409dc701380c01ce5e87, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tässä he ovat! Nämä artistit kilpailevat Suomen euroviisupaikasta tänä vuonna – mukana yllätysnimi – Uutisalue
Banner Before Header

Tässä he ovat! Nämä artistit kilpailevat Suomen euroviisupaikasta tänä vuonna – mukana yllätysnimi

Taas on tullut se aika vuodesta, kun Yle julkistaa Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) finalistit, joista yksi edustaa Suomea Torinon Euroviisuissa toukokuussa 2022. Seitsemän finalistia ovat Cyan Kicks, BESS, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene.

– Uskon, että meillä on käsissämme kaikkien aikojen kovin ja monipuolisin UMK-artistikattaus. Mukana on artisteja Suomen legendaarisimmista esiintyjistä musiikkialan kuumimpiin nouseviin nimiin, kommentoi UMK-raadin puheenjohtaja Tapio Hakanen Ylen tiedotteessa.

Artistien kilpailubiisit julkistetaan yksi kerrallaan peräkkäisinä arkipäivinä Yle Areenassa ja musiikin suoratoistopalveluissa. Ensimmäinen kappale on kuultavissa torstaina 13.tammikuuta.

Uuden Musiikin Kilpailun biisihakuun lähetettiin tällä kertaa yhteensä 312 teosta, joista raati valitsi seitsemän finalistia.

UMK:n voittaja ja Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan 26. helmikuuta Turun Logomossa. Voittajabiisi selviää, kun yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet lasketaan yhteen.

Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana televisiossa ja radiossa Ylen kanavilla. UMK22-tapahtuma järjestetään tänä keväänä yleisötapahtumana. Kilpailijoiden lisäksi tapahtumassa esiintyy Suomen suosituimpia tähtiartisteja.

Lue lisää: Suomen euroviisupaikkaa havitteli yli 300 artistia – finalistien joukossa kaikkien tuntema kestosuosikki ja suoratoistotähtiä

VIIME vuonna UMK-voitosta ja viisupaikasta kisasivat Oskr, Teflon Brothers x Pandora, Danny, Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Voittajaksi valikoitui ylivoimaisella äänienemmistöllä Blind Channel, joka sijoittui Rotterdamin Euroviisuissa kuudenneksi kappaleellaan Dark Side. Viisut voitti Italiaa edustanut rock-yhtye Måneskin.

UMK22-kappaleet ja niiden julkaisupäivät

To 13.1. Cyan Kicks: Hurricane

Pe 14.1. BESS: Ram pam pam

Ma 17.1. The Rasmus: Jezebel

Ti 18.1. Younghearted: Sun numero

Ke 19.1. Olivera: Thank God I’m an Atheist

To 20.1. Tommi Läntinen: Elämä kantaa mua

Pe 21.1. Isaac Sene: Kuuma jäbä

Cyan Kicks: Hurricane

Tämän vuoden UMK:n rockeinta päätyä edustaa helsinkiläinen Cyan Kicks, jonka muodostavat Susanna Alexandra, Niila Perkkiö, Leevi Erkkilä ja Pietari Reijonen.

Cyan Kicks perustettiin vuonna 2016, ja yhtye on tähän mennessä julkaissut kahden albumillisen verran musiikkia, jota on striimattu yli 10 miljoonaa kertaa.

Yhtye kuvailee musiikkiaan omaleimaiseksi, eri tyylejä yhdisteleväksi moderniksi rockiksi.

– Yhdistelemme rohkeasti eri elementtejä omalla, erottuvalla soundilla. Yksi biisi voi olla täysin elektroninen ja toinen biisi todella raskas, mutta päivän päätteeksi se kuulostaa aina Cyan Kicksiltä, Susanna Alexandra kertoo.

– Haluamme osaltamme vaikuttaa, että rock pysyy yhä vahvemmin parrasvaloissa, rockyhtye Cyan Kicks sanoo.

BESS: Ram pam pam

Pop-artisti BESSin musiikin tunnusmerkkejä ovat tarttuvat sanoitukset ja tanssilliset rytmit. Vuonna 2019 julkaistua ja artistin nimeä kantavaa BESS-debyyttialbumia on striimattu yli 20 miljoonaa kertaa. Albumin isoimmaksi hitiksi ja suuren yleisön korvamadoksi nousi platinaa striimannut kappale Tempo.

BESS on tehnyt yhteistyötä Nopsajalan kanssa ja ollut fiittaamassa muun muassa Mikael Gabrielin ja Raappanan kappaleissa. Hänen upeaa ääntään on kuultu myös suomalaisissa tosi-tv-ohjelmissa, kuten Love Islandissa, Bachelor Suomessa ja Temptation Islandissa.

Helsinkiläinen pop-artisti yhdistelee musiikissaan elektronista poppia ja housea. BESS on rouheaääninen artisti, jonka musiikki on tekijänsä näköistä: räiskyvää ja rohkeaa. BESSille ominaista energiaa on runsaasti tarjolla myös UMK:ssa kuultavassa kappaleessa Ram pam pam.

BESS on harrastanut musiikkia pienestä pitäen ja etsinyt omaa musiikillista suuntaansa ensin klassisen musiikin, sitten Michael Jacksonin, hevin ja reggaen kautta.

The Rasmus: Jezebel

– Onko sulla aikaa? Pitäisi tehdä maailman paras kappale ja voittaa Euroviisut.

Näin The Rasmuksen Lauri Ylönen kirjoitti viestissään maailmanluokan tuottaja-muusikko Desmond Childille, joka on tehnyt musiikkia muun muassa Bon Joville, Alice Cooperille ja Kissille. Hän on myös tuottanut The Rasmuksen vuonna 2008 ilmestyneen Black Roses -albumin.

Viisuihin ehdolla oleva kappale Jezebel syntyi lopulta muutamassa tunnissa Ylösen demon pohjalta, minkä jälkeen hän kertoi suunnitelmansa UMK:hon osallistumisesta muille jäsenille.

Lähes 30 vuotta pystyssä ollut The Rasmus on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. Suurin hitti In the Shadows rikkoi kesällä 100 miljoonan kuuntelun rajan Spotifyssa. Kappaleen ilmestyessä vuonna 2003 se nousi myyntilistojen kärkeen ympäri maailmaa. The Rasmus on julkaissut lukuisia albumeja, voittanut kasapäin musiikkialan palkintoja ja keikkaillut jo vuosia maailmalla.

Viisuihin lähtö oli osa bändin uutta tulemista, sillä yhtye sai juuri uuden kitaristin, Tiktakissa uransa aikoinaan aloittaneen Emppu Suhosen.

Yhtyeen mukaan Jezebel on biisi vahvoille ja itsenäisille naisille, jotka kulkevat omia polkujaan.

Younghearted: Sun numero

Popyhtye Youngheartedin muodostavat lukioaikaiset kaverit, laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski.

Vuonna 2015 perustettu Younghearted on julkaissut kaksi albumia. Ensimmäinen, vuonna 2016 ilmestynyt Nuorisydän ylitti platinarajan, ja toisesta albumista Vapaa seurasi Emma-ehdokkuus Vuoden yhtye -kategoriassa. Bändin tunnetuimmat kappaleet ovat Hetkeksi ja Vaikeeta.

Yhtyeen viimeisimmästä julkaisusta on kulunut yli kaksi vuotta, ja nyt oli aika palata takaisin.

– Hiljaiselon jälkeen tulemme takaisin isosti ja uudenlaisella soundilla, kitaristi Emil Korkiakoski sanoo.

Euroviisuihin ehdolla oleva biisi Sun numero kertoo rakkauden kipeistä puolista: kaipuusta, epätoivosta ja katumuksesta. Rakkaus on ikivihreä aihe, mutta laulaja Reeta Huotarinen halusi kääntää käsittelytapaa ja tarttua aiheeseen katuvan ihmisen näkökulmasta.

Euroviisuihin ehdolla oleva biisi Sun numero edustaa yhtyeen mukaan uskaliaampaa Youngheartedia.

Olivera: Thank God I’m an Atheist

Olivera on suurelle yleisölle vielä verrattain tuntematon, vaikka hänellä on miljoonia Spotify-kuunteluita ja kansainvälisesti vaikuttavia julkaisuja.

Olivera tekee indiepoppia ja on julkaissut neljä omaa EP:tä. Yli 10 miljoonan kuuntelukerran No More on Oliveran isoin oma kappale, mutta hän kirjoittaa musiikkia myös muille artisteille.

Pohdiskelijaksi itseään kutsuva artisti rakastaa tarinoita ja erilaisilla skenaarioilla leikittelyä, mitkä ovat myös viisuihin ehdolla olevan kappaleen keskiössä. Oliveralla on henkilökohtainen suhde UMK-biisiinsä Thank God I’m an Atheist, jonka teema on alitajuntaisesti kypsynyt hänen mielessään jo lapsena. Siinä ihmetellään kuolemaa ja ikuisen elämän mahdollisuutta – aiheina ei siis kaikkein kepeimpiä.

– Ei meistä kukaan tiedä, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Mitä jos jokin maailman suurista uskonnoista onkin oikeassa ja elämä ei lopu ikinä. En tiedä mitään niin ahdistavaa ajatusta kuin ikuinen elämä, Olivera sanoo.

Pohdiskelijaksi itseään kutsuva Olivera rakastaa tarinoita ja erilaisilla skenaarioilla leikittelyä, mitkä ovat myös viisuihin ehdolla olevan kappaleen keskiössä.

Tommi Läntinen: Elämä kantaa mua

Tämän vuoden UMK:n kilpailijoista pisimmän musiikkiuran on tehnyt Tommi Läntinen. Yli 40 vuotta musiikkia tehnyt Läntinen on julkaissut useita albumeita eri kokoonpanoissa, tehnyt tuhansia keikkoja ja paljon yhteistöitä eri artistien kanssa. Läntinen aloitti soolouransa vuonna 1994. Hänen omia suurimpia soolohittejään ovat Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu ja Kevät ja minä.

Kesällä 2020 julkaistiin Läntisen viimeisin radiohitiksi noussut single Meidän murusia. Viimeisimmästä uutta musiikkia sisältävästä albumista on kulunut jo yli 10 vuotta. Hiljaiselon katkaisee helmikuussa julkaistava ja UMK-kappaleen nimeä kantava albumi Elämä kantaa mua.

UMK-kappaleen sanoma tuntuu Läntiselle ajankohtaiselta.

– Joskus vain on suljettava silmät ja hypättävä uskoen, että kaikki menee hyvin. Usein kaikki järjestyy, kun päästää irti menneestä ja antautuu tulevalle, Läntinen sanoo.

Haloo Helsinki! -yhtyeen jäsenet ovat kirjoittaneet Läntisen UMK-biisin. Biisi on bändin ensimmäinen toiselle artistille kirjoittama kappale.

Isaac Sene: Kuuma jäbä

Valovoimainen ja rajoja rikkova Isaac Sene tavoittelee paikkaa Italiassa järjestettäviin Euroviisuihin biisillään Kuuma jäbä.

Senen Koko kansan ep julkaistiin vuonna 2020. Julkaisun striimatuimmassa Bébé-kappaleessa fiittaa Vesta ja Älä oo liian kiltissä Yeboyah.

Senen musiikki on tyylillisesti huomattavan monipuolista, jossa on vivahteita ainakin soulista, rockista ja hip hopista. Senen lapsuudessa Pohjois-Savossa kuunneltiin musiikkia Mozartista Bob Marleyhin ja trancesta suomiheviin, mistä myös Senen laaja tyylien käyttö juontanee juurensa.

– Musiikkini on aika pop-lähtöistä, mutta tykkään miksailla eri genrejä. Rock on aina ollut tosi rakasta, samoin rap, Sene kuvailee.

Viime vuonna artisti julkaisi pari uutta singleä, joista tunnetuin lienee Senelle omakohtainen biisi N-sana. Vaikka biisi on sanomaltaan painava, Senen tavoitteena on pikemminkin kuulijan viihdyttäminen ja arjesta irrottautuminen. Tällaiseksi hän kuvailee myös UMK-kappalettaan.

– Biisiä kuunnellessa saa vähän punastua, mutta ei me haluta shokeeraamalla shokeerata.

Sene teki UMK-kappaleen yhdessä tuottajan Alvar Escartin, eli Yrjänän, kanssa. Yrjänä on tuottanut muun muassa Lukas Leonia ja Hassan Maikalia.

Source Link is.fi