Banner Before Header

Tässä ovat Suomen kovatuloisimmat naiset – tulokärjessä perijättäriä ja yrittäjiä

SUOMEN suurituloisin nainen oli tämänhetkisten tietojen mukaan viime vuonna Rafaela Seppälä noin 7,1 miljoonan euron tuloillaan.

Seppälä kuuluu Sanoma-konsernin suuromistajiin.

Tulokärkeen nousi iltapäivällä myös makeisvalmistaja Fazerin omistajasukuun kuuluva Majlen Fazer noin 6,5 miljoonan euron tuloillaan.

Seppälä ja Fazer olivat niiden 2 000 suomalaisen joukossa, jotka vastustivat verotietojensa luovuttamista.

Aamulla kovatuloisten naisten listan kärjessä oli espoolainen Päivi Merkkiniemi. Hänen tulonsa olivat 5,2 miljoonaa euroa. Merkkiniemi oli osakkaana Pilke-päiväkodeissa, jotka myytiin reilu vuosi sitten norjalaiselle varhaiskasvatusyritykselle Läringsverkstedetille.

Hän tienasi yhteensä noin 5,2 miljoonaa, josta lähes kaikki oli pääomatuloja.

Merkkiniemi oli ennen yrityskauppoja Pilke-päiväkotien osakas ja hallituksen jäsen. Hän oli perustamassa yhtiötä yhdessä puolisonsa Kai Seppälän kanssa vuonna 2003.

Pilkkeellä oli viime vuonna 173 päiväkotia ympäri maata ja lisäksi iltapäivätoimintaa 29:ssä koulussa. Yrityksen päiväkoteja oli tuolloin 58 kunnassa, ja se työllisti 1950 henkilöä.

Uusia päiväkoteja Pilke rakennutti viime vuonna 11, ja lisäksi se aloitti 18 uutta päiväkotia kilpailija Touhulalta tyhjäksi jääneissä tiloissa. Touhula lakkautti suuren määrän päiväkotejaan tappiollisina.

Talouselämä-lehden mukaan Merkkiniemi ja Seppälä ovat pitkän linjan päiväkotiyrittäjiä.

Merkkiniemellä ja Seppälällä oli aikaisemmin päiväkotiyritys Kissankulman muksut, joka oli erikoistunut kielikylpypäiväkoteihin.

Merkkiniemen Puolison Kai Seppälän tulot viime vuodelta olivat nekin yli neljä miljoonaa, ja hän toimii yhä Pilkkeen strategiajohtajana. Merkkiniemi ei enää ole mukana Pilkkeen operatiivisessa toiminnassa.

Miehet hallitsevat kovatuloisimpien listaa, sillä esimerkiksi Merkkiniemi nousi koko Suomen kovatuloisimpien listalla vasta sijalle 53.

Listoilta voi yhä puuttua nimiä, sillä runsaat 2000 suomalaista on pyytänyt poistamaan nimensä medialle annettavasta julkisten verotietojen aineistosta.

Hanna Nurminen on toisena naisena tulolistalla.

Neljänneksi naisten tulolistalla nousi Kone-yhtiön omistajasukuun Herlineihin kuuluva Hanna Nurminen. Hän on Koneen säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Nurmisen tulot olivat vuonna 2020 noin 4,8 miljoonaa.

Viidenneksi eniten naisista tienasi pohjanmaalaisen Rani Plastin omistajasukuun kuuluva Ulrika Albäck. Rani Plast on vuonna 1955 perustettu teerijärveläinen pakkausalan yritys, ja Ulrika Albäck edustaa perheyrityksen toista sukupolvea.

Albäckin tulot vuonna 2020 olivat 4,6 miljoonaa euroa, josta reilut 170 000 euroa oli ansiotuloa. Rani Plastin verkkosivujen mukaan Albäck on myös yrityksen hallintojohtaja.

Naisten tulokärkeen ylsi myös Annika Jyllilä-Vertignas, joka on muun muassa Jyllilän suvun kauhajokelaisen perheyritys Vieser Oy:n toimitusjohtaja. Jyllilä-Vertgnasin tulot olivat kokonaisuudessaan noin neljä miljoonaa.

Seitsemänneksi suurimmat tulot, noin neljä miljoonaa, olivat naisista siuntiolaisella Tua Sohlbergillä. Sohlbergeilla on siuntiossa suuri maatila Malmgård Sjundeå, ja lisäksi perheellä on maatalousalan yritys Siuntion konekeskus.

Media-alalta naisten tulokärkeen nousivat Turun Sanomien omistajasukuun kuuluva Kati Ruola neljän miljoonan tuloillaan ja Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven noin 3,6 miljoonan euron kokonaistuloillaan.

Susan Duinhoven oli viime vuonna naisten palkkakuningatar, sillä hänen tulonsa koostuivat suurimmalta osin ansiotulosta.

Naisten kärkikymmenikössä on mukana myös vuorineuvos Maarit Toivanen 3,6 miljoonan euron tuloillaan.

Lue lisää: Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta!

Ilta-Sanomat kuuluu Sanoma-konserniin.

Uutista muokattu 10.11. kello 15.37. Päivitetty uusin tiedoin kauttaaltaan ja korjattu Pilke-päiväkodit ostaneen yrityksen nimi.

Source Link is.fi