Banner Before Header

Tätä kaikkea ministeriryhmä esitti: Lasten ja nuorten harrastukset tauolle, ravintoloiden aukiolo lyhenee ja yksityistilaisuudet pienessä ryhmässä

Hallituksen koronaministeriryhmä neuvotteli myöhäiseen perjantai-iltaan asti epidemiatilanteesta ja uusista rajoituksista sekä suosituksista (siirryt toiseen palveluun) taudin leviämisen hillitsemiseksi.

Hallituksen tekemät päätökset koskevat ravintoloita ja sisärajavalvontaa. Näiden päätösten lisäksi hallitus antaa alueellisille päättäjille suosituksia uusista rajoituksista.

Tätä kaikkea ministeriryhmä päätti tai suositti:

  • Ministeriryhmän suosituksen mukaan sisätilojen rajoitukset tulisi laajentaa nyt myös lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Mahdollisen päätöksen asiasta tekevät aluehallintovirastot.
  • Kuntia ja aluehallintovirastoja ohjeistetaan tiukentamaan sisätilojen käyttöä ja tilaisuuksia koskevia rajoituksia siten, että yleisölle avoimet tilat sekä asiakas- ja osallistujatilat suljetaan.
  • Kouluille hallitus ei suositeta siirtymistä etäopetukseen, koska Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan se ei ole nykyisessä tautitilanteessa välttämätöntä. Sen sijaan hallitus suosittelee ensimmäisen ja toisen asteen oppilaille tarjottavaksi kahta kotitestiä viikossa.
  • Ulkona järjestettäviä matalan riskin voidaan yhä hallituksen suosituksen mukaan järjestää, jos kontaktien välttäminen on mahdollista.
  • Yksityistilaisuuksien järjestämisen suhteen hallitus suosittelee, että sisätiloissa paikalla olisi enintään viisi perheen ulkopuolista ihmistä.
  • Kaikkien ravintoloiden aukiolo rajoitetaan päättymään kello 18. Asiaa koskeva valtioneuvoston asetus annetaan mahdollisimman pian. Tällä hetkellä koronapassilla ruokaravintolat voivat olla auki kello 20:een asti.
  • FFP2-kasvomaskien käyttöä suositellaan laajennettavaksi. THL:n ja Työterveyslaitoksen on määrä antaa tarkemmat ohjeet ensi viikolla.
  • Suomen sisärajavalvontaa jatketaan valtioneuvoston päätöksellä ainakin tammikuun loppuun saakka.

Voit keskustella aiheesta sunnuntaihin 9.1. klo 23:een asti.

Source Link yle.fi