Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_38c07af735fae7494b6a96a44f0f6e5d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Teemu Hartikainen päästi Leijonat piinasta vanhassa kotikaupungissaan – ”Hyvältä tuntui” – Uutisalue

Teemu Hartikainen päästi Leijonat piinasta vanhassa kotikaupungissaan – ”Hyvältä tuntui”

Suomi voitti Norjan maalein 2–1 Kuopiossa pelatussa miesten jääkiekkomaaottelussa. Joukkueet kohtasivat myös torstaina, jolloin Leijonat kaatoi Norjan Joensuussa 6–2.

Perjantain ottelun avausmaalin laukoi ensimmäisessä erässä Arttu Pelli. Osumaan saivat syöttömerkinnän Harri Pesonen ja Jere Sallinen. Norja tuli toisessa erässä tasoihin, kun Mathias Trettenes karkasi läpiajoon, harhautti ja pani kiekon Frans Tuohimaan ohi. Osuman pohjustus syntyi alivoimalla, sillä Norjalta päättyi jäähy sekuntia ennen maalia.

Päätöserässä Teemu Hartikainen huitaisi voitto-osuman irtokiekosta. Osumaan saivat syöttömerkinnän Jere Innala ja Eemil Erholtz. Hartikaiselle maali oli makea senkin takia, että hän on kotoisin Kuopiosta.

–  Kyllähän se maali hyvältä tuntui. Peli ailahteli, mutta pääasia, että saimme voiton kotiin. Kyllä siellä täysillä saa pelata, hyviä jätkiä ja kovat systeemit ovat vastassa, Hartikainen sanoi TV5:n haastattelussa.

Tuohimaa keräsi rikkonaisessa ottelussa 14 torjuntaa. Norjan Jonas Arntzen ehti kiekon tielle 26 kertaa. Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen muistutti, että ottelut ennakkoon heikompiakin maita vastaan ovat usein yllättävän tasaisia.

–  Ei täällä mitään ilmaiseksi ja helposti saa. Ylivoimat vähän sekoittivat peliä. Alivoima oli hyvää tänään, ja Tuohimaa silloin kun piti. Maalin pelejä nämä usein tuppaavat olemaan. Kyllä me mielestäni kaksi voittoa ansaitsimme näistä, Jalonen sanoi TV5:lle.

Norja-pelit olivat osa Leijonien valmistautumista toukokuussa pelattavaan MM-kotiturnaukseen. Leijonat pelaa ennen MM-kisoja vielä EHT-otteluita Tshekissä ja Ruotsissa. Lisäksi joukkue kohtaa 5. toukokuuta Tampereella Sveitsin.

Helsingissä ja Tampereella pelattava MM-turnaus alkaa 13. toukokuuta.

Source Link is.fi