Banner Before Header

Teemu Pukki sai uuden managerin – Dean Smith siirtyi Norwichin ohjiin

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Norwich City on nimennyt Dean Smithin uudeksi päävalmentajakseen. Seura kertoi verkkosivuillaan solmineensa Smithin kanssa kaksi ja puoli vuotta kestävän sopimuksen.

Englantilainen Smith, 50, valmensi vuodesta 2018 lähtien Aston Villaa, mutta sai birminghamilaisseurasta potkut toissa viikonloppuna. Valmentajapaikka löytyi nopeasti Norwichista, joka erotti Aston Villan tavoin toissa viikonloppuna saksalaisvalmentajansa Daniel Farken.

Smithiä odottaa suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustamassa Norwichissa haastava tehtävä, sillä joukkue on Valioliigassa viimeisellä sijalla. Farken valmennusaikana ”Kanarianlintujen” otteet pääsarjatasolla jäivät köykäisiksi.

–  Viimeiset seitsemän päivää ovat olleet pyörremyrskyä, mutta olen todella iloinen saadessani palata Valioliigaan ja työskennellä Norwich Cityssä, Smith sanoi Norwichin tiedotteessa.

Smith valmentaa ensimmäisen ottelunsa Norwichissa ensi lauantaina, kun joukkue kohtaa Valioliigassa Southamptonin.

–  Olen aina työskennellyt parantaakseni ja kehittääkseni pelaajia, ja se tietysti johtaa parempiin suorituksiin. Olin vaikuttunut tämän seuran rakenteesta ja visiosta.

Pitkän pelaajauran puolustajana tehnyt Smith on valmentanut myös Walsallia 2011–2015 ja Brentfordia 2015–2018. Aston Villassa hän nosti joukkueen Valioliigaan kauden 2019 päätteeksi, ja seuraavalla kaudella joukkue eteni Englannin liigacupissa finaaliin.

Norwichin uudeksi päävalmentajaksi povattiin Farken potkujen jälkeen myös entistä Chelsea-pelaajalegenda Frank Lampardia.

Source Link is.fi