Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_97230168c9f04a8ffa378d0230c8cab8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Teemu Selänne ylistää uransa päättänyttä Toni Kohosta – kiekkolegenda tuli katsomaan jäähyväisottelua: ”Monipuolisin urheilija, kenet tiedän” – Uutisalue

Teemu Selänne ylistää uransa päättänyttä Toni Kohosta – kiekkolegenda tuli katsomaan jäähyväisottelua: ”Monipuolisin urheilija, kenet tiedän”

Pesäpallolegenda Toni Kohosen ura päättyi tänään, kun Imatran Pallo-Veikot kohtasi miesten Superpesiksen runkosarjan päätöskierroksella Manse PP:n. Ottelussa vierasjoukkue Manse oli parempi luvuin 2–0 (4–0, 11–5). Imatran Ukonniemen stadionille oli kerääntynyt yhteensä 2 089 silmäparia seuraamaan kaikkien aikojen pesäpalloilijan uran päätöstä.

Kaiken saavuttaneen Kohosen, 46, toivottiin etenkin nauttivan uransa viimeisestä superpesisottelusta. Entinen pesäpalloilija Antti Hartikainen palasi muisteluissaan aikaan, jolloin Kohonen siirtyi ensimmäisen kerran Sotkamon väreihin vuonna 2000. Tuolloin 15-kesäinen Hartikainen pelasi vielä juniorina ja haaveili urasta lukkarina.

– Jo sieltä lähtien hän oli yksi isoimmista idoleista. Vuodesta 2011 alkoi yhteinen putki samassa joukkueessa ja niistä vuosista on varsin kultaiset muistot.

Sotkamon Jymyssä kahdeksan kautta ja kuusi mestaruutta yhdessä voittaneet Hartikainen ja Kohonen ovat totisesti jakaneet useat voiton hetket.

– Lukkarina hän oli ulkopelin kapellimestari ja huippuunsa viritetty urheilija, Hartikainen kuvailee.

Antti Hartikainen kuvailee entistä pelikaveriaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Niin ikään Kohosen kanssa yhdessä Sotkamossa pelannut Kari Hakkarainen kuvailee Kohosta lahjakkaaksi ihmiseksi. Hakkarainen lopetti uransa vuonna 2001, kun Kohonen vasta 25-vuotiaana aloitteli pesäpallotaivaltaan.

– Urheilullisuus, huippu-urheilijan asenne harjoitteluun ja kova voitontahto ovat tehneet hänestä Toni Kohosen ja mahdollistaneet sen, minkälaisen uran hän on pelannut, Hakkarainen kuvailee.

Hakkarainen palasi urallaan lyhyesti pääsarjatasolle vuonna 2007.

Imatralle Kohosen uran päätöstä oli tullut seuraamaan myös Kohosen hyvä ystävä Teemu Selänne, jolla on niin ikään takanaan pitkä urheilu-ura.

– Täytyy sanoa, että on kunnia olla paikalla. Kyllä yhden suuren suomalaisen urheilijan viimeinen peli kiinnostaa, Selänne kertoo.

Teemu Selänne kuvailee uransa päättävää Toni Kohosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

One more year?

Kohonen oli mukana Teemu Selänteen isännöimässä Supertähdet-televisio-ohjelmassa vuonna 2017. Viimeistään tuolloin Selänne vaikuttui Kohosen monipuolisuudesta.

– Toni on ehkä monipuolisin urheilija, kenet tiedän.

– Ohelmassa Toni luetteli, mihin kaikkeen hän pystyy: kymmenottelu, seiväshyppy, mäkihyppy ja kaikki telinevoimistelusta futikseen ja lätkään. En tiedä toista, joka on harrastanut niin monta lajia ja osaa vielä ne lajit. Puhutaan todellisesta supertähdestä, Selänne kuvailee.

Selänne kertoo, kuinka hienoa on ollut seurata niin pitkään jatkunutta huippu-urheilijan uraa. Jääkiekkolegenda tietää myös, kuinka haastavaa urheilu-uran lopettaminen on.

– Kyllähän lopettaminen on aina aika vaikeaa, varsinkin kun rakastaa sitä omaa lajia ja se on ollut intohimo ja rakkaus, mutta uskon, että Tonikin tietää, milloin se viimeinen hetki on ja tietysti kroppakin tulee vastaan jossain vaiheessa.

Selänne uskoo, että Kohonen nauttii uudesta elämänvaiheesta, kun velvollisuudet huippu-urheilijana jäävät taakse.

– Toivottavasti nyt on se hetki ja hän tietää, että homma on paketissa. Tervetuloa eläkkeelle.

Katso videolta, miten katsomossa kuvailtiin Toni Kohosta.

Lue myös:

Kommentti: Kaikkien aikojen pesäpalloilijan tempaus johti potkuihin, mutta siihen kiteytyi paljon – Toni Kohosen psyyke erotti hänet muista

Toni Kohonen päätti jo nuorena, että haluaa Suomen parhaaksi lukkariksi – potkuihin johtanut tempaus kertoo pesäpallolegendan kovapäisyydestä

Source Link yle.fi