Banner Before Header

Teknologiateollisuuteen yllättäen neuvottelutulos – Teollisuusliitto päättää perjantaina, työnantaja hyväksyi jo

Lakonuhkan sovittelu kesti vain muutaman tunnin.

Teknologiateollisuudessa ensi viikon perjantain lakonuhka on väistymässä. Työriidan sovittelussa saavutettiin tiistai-iltana 4.1. neuvottelutulos sopimusalan uudeksi työehtosopimukseksi. Neuvottelutulos syntyi valtakunnansovittelijan avustuksella.

Teollisuusliitto ja työnantajia edustava Teknologiateollisuuden työnantajat käsittelevät neuvottelutuloksen hallinnoissaan. Tuloksen sisällöstä tiedotetaan vasta sen jälkeen.

Teknologiateollisuuden työnantajat hyväksyi neuvottelutuloksen keskiviikkoaamuna. Teollisuusliiton valtuusto käsittelee asiaa perjantaina 7.1.

Neuvottelutuloksen nopea syntyminen oli yllätys, sillä osapuolet marssivat valtakunnansovittelijan pakeille kireissä tunnelmissa tiistaina kello 14. Työnantajapuoli katsoi, että Ylempien toimihenkilöiden YTN:n kanssa viime sunnuntaina solmittu tänä vuonna 1,8 prosentin sopimus on päänavaus. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kiisti asian jälleen sovittelun alkaessa.

Teollisuusliitto on koko ajan kertonut tavoittelevansa palkankorotuksia, joilla ostovoima paranee.

Tiistaina kello 20.23 Aalto kertoi Twitterissä neuvottelutuloksen syntyneen.

Jos osapuolet hyväksyvät neuvottelutuloksen lähes 300:aa toimipaikkaa teknologiateollisuudessa ja malmikaivosten sopimusaloilla koskeva lakko peruuntuu. Teollisuusliitto antoi lakkovaroituksen sen jälkeen kun sen ja Teknologiateollisuuden työnantajien väliset työehtosopimusneuvottelut kariutuivat tuloksettomina 27. joulukuuta.

Uutista täydennetty klo 11.15 neuvottelutuloksen käsittelyllä osapuolten hallinnoissa.