Banner Before Header

Tenniksen supertähti Novak Djokovic passitettiin karuun säilöönotto­keskukseen – ulkona täysi härdelli

Tenniksen miesten maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic päätyi Melbournessa majoitukseen, jollaiseen miljoonia urallaan tienannut supertähti ei ole tottunut.

Serbialainen Djokovic, 34, saapui keskiviikkona Australiaan osallistumaan maan avoimeen tennismestaruuskilpailuun, jonka hän on urallaan voittanut hurjat yhdeksän kertaa.

Lentokentälle saavuttuaan Djokovic sai kuitenkin kuulla, että hänen viisuminsa on peruttu ja hänet kuljetetaan luvattomien siirtolaisten ja pakolaisten säilöönottokeskuksessa käytettävään Park-hotelliin Melbournen keskustaan odottamaan karkotusta maasta.

Ränsistynyt Park-hotelli on pahamaineinen paikka, sillä siellä on ollut viime aikoina sekä tulipaloja että asukkaiden keskuudessa nopeasti levinnyt koronavirusepidemia.

The Age -lehden mukaan Djokovicin tapaus keräsi hotellin ympärille nopeasti Serbian lippuja heilutelleita tukimielenosoittajia, jotka vaativat tennistähden vapauttamista. Djokovicin tukijat riitelivät hotellin luona jo valmiiksi olleiden mielenosoittajien kanssa, jotka vaativat pakolaisten päästämistä maahan ja säilöönottokeskusten lakkauttamista.

Novak Djokovicia tukevat mielenosoittajat pitivät ääntä Park-hotellin ulkopuolella.

Pakolaisia tukevat mielenosoittajat maalasivat iskulauseita hotellin seiniin, ja Melbournen poliisi lähetti runsaasti voimia rauhoittamaan tilannetta.

Djokovicin odotellessa säilöönottokeskuksessa hänen juristinsa kävivät oikeustaistelua karkotusmääräyksen perumiseksi. Torstaina Djokovic sai erävoiton ja luvan pysyä Australiassa maanantaihin saakka, jolloin oikeusistuin tekee asiasta lopullisen päätöksen perusteellisen kuulemisen jälkeen.

Lue lisää: Novak Djokovic pysäytettiin lentokentällä – Australia perui tennistähden viisumin, pääministeri jyrähti

Ränsistynyt Park-hotelli on nykyisin pakolaisten ja luvattomien siirtolaisten säilöönottokeskus.

Park-hotellissa majoittuva pakolainen kurkisti ikkunasta torstaina.

Lue lisää: Novak Djokovicia ollaan karkottamassa Australiasta – supertähti pysäytettiin Melbournen lentokentällä

Australia vaatii maahan saapuvilta koronarokotuksen, jota Djokovic ei ole ottanut. Tennistähti luuli saaneensa poikkeusluvan, mutta rajaviranomaisten mukaan hänellä ei ollut riittävästi lääketieteellistä näyttöä siihen.

Australialaisen median mukaan Djokovic luuli sairastetun koronavirustaudin riittävän poikkeuslupaan, mutta tämä oli väärä olettamus.

Source Link is.fi