Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat pääsivät sopuun

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo Twitterissä, että Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen valtakunnansovittelijan avustuksella.

Tulos käsitellään seuraavaksi liittojen hallinnossa. Sen sisältö kerrotaan vasta hallintojen käsittelyn jälkeen, totesi myös Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Neuvottelut osapuolten välillä ovat hiertäneet palkankorotuksia koskevan erimielisyyden takia.

Osapuolten neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta kariutuivat viime viikon maanantaina. Näkemyserot palkankorotuksista olivat niin suuria, että sopua ei löytynyt.

Teollisuusliitto ja toimihenkilöiden Ammattiliitto Pro antoivat torstaina lakkovaroitukset teknologiateollisuuteen. Liittojen lakot alkaisivat 14. tammikuuta, ellei sopua synny sitä ennen. Lakot on ilmoitettu päättymään 23. tammikuuta.

Teollisuusliiton lakkovaroituksen piirissä on lähes 300 toimipaikkaa teknologiateollisuudessa ja malmikaivosten sopimusaloilla. Toimipaikoissa työskentelee yhteensä yli 40  000 sopimusten piirissä olevaa työntekijää.

Teknologiateollisuuden työehtosopimukset umpeutuivat marraskuun lopussa, ja ala on ollut sopimuksettomassa tilassa joulukuun alusta lähtien. Työnantajapuolta edustaa nyt ensimmäistä kertaa Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys, sillä Teknologiateollisuus ei enää itse neuvottele työehtosopimuksia.

Source Link is.fi