Terrafame aloittaa yt-neuvottelut enintään 75 henkilötyövuoden vähennyksistä

Kaivosyhtiö Terrafame aloittaa yhteistoimintaneuvottelut ja säästöohjelman. Yhtiön tiedotteen mukaan säästöohjelman tavoitteena on yhteensä 10 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Terrafamen akkukemikaalitehdashanke sekä akkukemikaaliliiketoiminnan käynnistyminen suuressa mittakaavassa ovat yhtiön mukaan viivästyneet alkuperäisestä suunnitelmasta, johtuen muun muassa koronapandemiasta.

Terrafamella työskentelee yli 800 vakituista henkilöä, ja neuvottelut koskevat yhteensä noin 680 työntekijää, toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä. Yhtiön alustavan arvion mukaan työvoiman vähennystarve olisi yhteensä enintään 75 henkilötyövuotta, tiedotteessa sanotaan.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä paitsi akkukemikaalitehtaan henkilöstöä. kemikaalitehdashanke ja sitä myöten akkukemikaaliliiketoiminnan käynnistyminen suuressa mittakaavassa ovat viivästyneet alkuperäisestä suunnitelmasta, johtuen muun muassa koronapandemiasta.

– Varmistaaksemme taloudellisesti kestävän liiketoiminnan tulevaisuudessa on nyt välttämätöntä ryhtyä tarvittaviin säästötoimenpiteisiin, Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen sanoo tiedotteessa.

Yt-neuvottelut alkavat 17. tammikuuta ja niiden arvioidaan kestävän vähintään helmikuun 2022 lopulle.

Source Link is.fi