Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_db0310146470d541af90dc72df6cf5f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Teslan myynti luisui laskuun – osake seurasi perässä – Uutisalue
Banner Before Header

Teslan myynti luisui laskuun – osake seurasi perässä

Kiinalaiset valmistajat hönkivät niskaan ja sähköautojen myynti sakkaa.

Kuva: Saul Loeb / AFP / Lehtikuva

Sähköautojätti Teslan nousuputki katkesi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Myytyjen autojen määrä laski 8,5 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, ja sähköautoja toimitettiin vajaat 390 000. Myös valmistettujen autojen määrä jäi markkinoiden odotuksia pienemmäksi.

Alamäki tarttui myös sähköautovalmistajan osakkeeseen, joka oli Wall Streetillä yli kuuden prosentin laskussa alkuillasta Suomen aikaa. Vuoden alusta Teslan kurssista on huvennut yli 30 prosenttia, koska markkinoilla on herännyt huolta, että Tesla ei kykene uudistamaan ikääntyvää mallistoaan ja vastaamaan tiukentuvaan kilpailuun.

Kiinalainen BYD ohitti miljardööri Elon Muskin johtaman Teslan viime vuonna maailman suurimpana sähköautovalmistajana.

Teslan on kerrottu vähentäneen tuotantoaan Kiinassa, koska sen autojen kysyntä on Kiinan omien valmistajien puristuksessa heikentynyt. Kysyntä näyttää hidastuneen myös Yhdysvaltojen markkinoilla.

– Odotimme heikkoa ensimmäistä vuosineljännestä, mutta tämä oli täydellinen katastrofi, sanoi sijoitusyhtiö Wedbushin analyytikko Dan Ives.

Tesla julkistaa koko ensimmäisen neljänneksen tuloksensa 23. huhtikuuta.

Source Link is.fi