Teslan osakkeen arvo syöksyy – Elon Muskin veli myi yhtiön osakkeita

Teslan osakkeen arvo on laskenut kaksi päivää peräkkäin New Yorkin Nasdaq-pörssissä. Tiistaina arvon lasku jatkui sen jälkeen, kun Insider-uutissivusto kertoi sijoittaja Michael Burryn twiitanneen, että Teslan toimitusjohtaja Elon Musk aikoo myydä suuren osan omistuksistaan yhtiössä keventääkseen velkataakkaansa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Burry oli ilmeisesti poistanut twiittinsä.

Noin kello 22.45 tiistaina Teslan osake oli yli 12 prosentin laskussa.

Maanantaina osakkeen arvo laski melkein viisi prosenttia.

Lue lisää: Elon Musk kysyi osakkeidensa myymisestä – Teslan kurssi lähti laskuun

Insiderin mukaan Burry osallistui twiitillään spekulointiin siitä, miksi Musk kysyi viikonloppuna seuraajiltaan, pitäisikö hänen myydä kymmenen prosenttia omistuksestaan yhtiössä. Kyselyyn vastanneista 58 prosenttia kannatti osakkeiden myymistä. Musk sitoutui noudattamaan äänestystulosta.

Musk on vihjaillut aiemminkin osakkeiden myymisestä.

Lue lisää: Elon Musk valmis myymään osakkeitaan lopettaakseen maailman nälkäongelmat – yhdellä ehdolla

Uutistoimisto Reutersin mukaan Muskin twiitit herättivät myös epäilyjä siitä, että hän olisi rikkonut Yhdysvaltojen finanssimarkkinoita valvovan Securities and Exchange Commissionin (SEC) sääntöjä. Vuonna 2018 SEC antoi Muskille 20 miljoonan dollarin sakot twiitin takia. Hänen piti myös erota Teslan hallituksen puheenjohtajan tehtävästä.

Reutersin mukaan on epäselvää, onko Musk myynyt osakkeitaan. SEC edellyttää, että yritykset raportoivat sille suurista muutoksista yritysten omistussuhteissa.

Reutersin mukaan tiistaina selvisi myös, että Muskin veli Kimbal Musk myi perjantaina Teslan osakkeita 109 miljoonalla dollarilla.

Lokakuun lopussa Teslan arvo nousi yli biljoonaan dollariin. CNBC:n mukaan myös muut Teslan entiset ja nykyiset johtavat ovat myyneet miljoonien dollarien arvosta Teslan osakkeita.

Source Link is.fi