Banner Before Header

Thaimaassa lomaileva Maria Veitola julkaisi hätkähdyttävän kuvan – suosittu lomaparatiisi ei ole entisensä

Tv- ja radiotoimittaja Maria Veitola lomailee paraikaa Thaimaassa Phuketin saarella.

Veitola julkaisi Instagramissa Phuketin suositusta turistikohteesta häkellyttävän kuvan. Isossa vesipuistossa ei näy juuri lainkaan muita asiakkaita.

– Kuten kuvista näkee, täällä Phuketissa on hipi hiljaista. Yleensä vesihuvipuisto vetää päivässä satoja, jollei tuhansia ihmisiä. Nyt me oltiin siellä lähes keskenämme.

– Se on ristiriitaista: paikallisille yrittäjille tietysti surkeaa ja meille tosi ihanaa, Veitola raportoi seuraajilleen.

Juontaja kertoo Instagramin tarinoissaan, että tänään perjantaina on hänen yhdeksäs päivänsä lomalla.

Useat julkisuudesta tutut henkilöt ovat lomailleet viime viikkoina aurinkoisessa Thaimaassa. Muun muassa Shirly Karvinen, Sanni ja Ellen Jokikunnas ovat julkaisseet somessa kuvamateriaalia suomalaisten suosikkikohteesta. Thaimaa avasi ovensa suomalaisille turisteille marraskuun alussa.

Tilanne on kuitenkin muuttunut nopeasti pahenevan koronatilanteen takia.

Ulkoministeriön mukaan Thaimaassa vallitsee nyt maanlaajuinen poikkeustila. Tällä hetkellä maahan saapuminen on mahdollista vain Thailand Pass -erityisluvalla.

Aiemmin maassa oli käytössä karanteeniton Test&Go -käytäntö, jonka turvin turistit saattoivat saapua maahan. Se on kuitenkin keskeytetty 22. joulukuuta alkaen uusilta hakijoilta. Palvelut maassa ovat auki.

Perjantaina uutisoitiin norjalaisperheestä, jonka lomasta tuli painajainen, kun lapsen koronatesti olikin yllättäen positiivinen Thaimaahan saapuessa. Norjan päässä perheen koronatestit olivat olleet negatiivisia.

Ylen mukaan myös kymmenet suomalaiset ovat saaneet positiivisen koronatestituloksen Thaimaassa ollessaan. Positiivisen tuloksen saaneet määrätään 10 päiväksi pakolliseen eristykseen paikallisessa sairaalassa.

Source Link is.fi