Banner Before Header

Therese Johaugin tulevaisuus hämärän peitossa – miten nämä valmentajan lausunnot pitäisi tulkita?

Hiihtotähti Therese Johaugin palkintokaapissa on kymmenen henkilökohtaista MM-kultamitalia, mutta uralta puuttuu vielä kirkkain mahdollinen saavutus. Norjalaisen valmentaja Pål Gunnar Mikkelsplass vihjaa, että Johaug saattaa jopa lopettaa kilpailu-uransa, mikäli saavuttaa Pekingissä henkilökohtaisen olympiakullan.

– Jos hän on tyytyväinen saavutuksiinsa, niin sitten se (ura) saattaa olla siinä. Kaikki loppuu aikanaan, Mikkelsplass sanoi viikonloppuna ruotsalaiselle Expressenille.

Vancouverin olympialaisissa 2010 Johaug saavutti viestissä toistaiseksi ainoan olympiakultansa. Sotshin olympiakisoista neljä vuotta myöhemmin käteen jäi hopeaa 30 kilometrin vapaalta ja pronssia perinteisen kympiltä. Pyeongchangin kisat 2018 jäivät dopingskandaalin takia Johaugilta kokonaan väliin.

Johaug, 33, on itse pyöritellyt uransa jatkoa salamyhkäisesti. Johaugin mukaan hän voi yhtä hyvin jatkaa tai lopettaa. Kolmas vaihtoehto on yrittää ensin lasta, ja paluuta kisoihin vielä myöhemmin.

– Se on hänen päätöksensä, onko lopettamisen aika nyt, kahden, kolmen vai neljän vuoden päästä, Mikkelsplass pohti.

Johaug etenee määrätietoisesti kohti olympiakultaa. Sen saavuttamiseksi hän päätti jättää Tour de Skin väliin.

– Hän on harjoitellut todella hyvin ja tuntee olonsa todella varmaksi, Mikkelsplass sanoi.

Maastohiihdon osalta Pekingin olympialaiset alkavat 5. helmikuuta naisten yhdistelmäkilpailulla. Naiset kisaavat perinteisen 10 kilometrin kilpailun 10. helmikuuta ja 30 kilometriä vapaalla taivalletaan kisojen päätöspäivänä 20. helmikuuta.

Source Link is.fi