Tiger Woods ylsi äärimmäisen harvinaiseen joukkoon historian kolmantena urheilijana

Kaikkien aikojen paras golfari Tiger Woods, 46, on virallisesti miljardööri, kertoo talouslehti Forbes.

Woodsin huikea 27 vuotta kestänyt ammattilaisura ei ole ollut helppo. Matkalla huipulle amerikkalainen on kohdannut niin loukkaantumisia kuin viheriöiden ulkopuolisia skandaalejakin.

Lukuisista vastoinkäymisistä huolimatta Woods on aina löytänyt tiensä takaisin huipulle ja noussut tuhkasta kuin feenikslintu. Vaikeuksien aikanakin hän on pysynyt parhaiten tienaavien urheilijoiden joukossa.

Forbes kertoo, että Woods on hankkinut palkan sekä muiden tulojen myötä 1,7 miljardin dollarin omaisuuden mittavan uransa aikana, mikä on enemmän kuin kenelläkään muulla lehden seuraamalla urheilijalla.

Woodsin netto-omaisuuksi lehti arvioi noin miljardin.

Alle 10 prosenttia Woodsin tuloista tulee suoraan golfista. Lehti kertoo suurimman osan tulevan messevistä yhteistyökuvioista. Woods on tunnettu mainoskasvo muun muassa Niken, Rolexin ja Gatoraden tuotteiden parissa.

Kaksi muuta urheilijamiljardööriä ovat koripalloilija LeBron James sekä koripallolegenda Michael Jordan.

Woods voisi kerryttää omaisuuttaan vielä reippaammin, mikäli olisi lähtenyt mukaan saudirahoitteiselle LVI-kiertueelle. Woods kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta. Lehden mukaan Woodsia houkuteltiin kilpailuun ”yhdeksännumeroisella summalla”.

Lauantaina ”kapinalliskiertueelle” liittyi golfin Mastersin vuonna 2018 voittanut Patrick Reed. Amerikkalainen on LIV-kiertueen yhdeksäs major-voittaja.

Source Link is.fi