Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e1b0ec78079d6522f22322099b32c940, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tim Sparville merkittävä kansainvälinen tunnustus – Fifalle jyrähtävä maajoukkuekapteeni haluaa pelaajille isomman roolin arvokisapäätöksissä – Uutisalue

Tim Sparville merkittävä kansainvälinen tunnustus – Fifalle jyrähtävä maajoukkuekapteeni haluaa pelaajille isomman roolin arvokisapäätöksissä

Suomen jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Tim Sparv on saanut merkittävän kansainvälisen tunnustuksen pelaajayhdistys FIFPRO:lta. Sparv sai palkintonsa Player Voice -kategoriassa.

Sparvin saamaa tunnustusta perustellaan hänen aktiiviseen vaikuttamiseen sekä ihmisoikeuksien, tasa-arvon, koulutuksen, lukutaidon, antirasismin ja ilmastonmuutostaistelun puolesta puhumisella.

– Olen todella iloinen tästä palkinnosta. Tämä merkitsee minulle todella paljon, 34-vuotias Sparv kommentoi.

FIFPRO:hon kuuluu 65 000 jalkapalloilijaa. Sparv painottaa, että organisaatiolla on tärkeä rooli paitsi jalkapallossa, myös yhteiskunnassa.

– Yhä useammin urheilijat uskaltavat ottaa kantaa ja tehdä jotain kentän ulkopuolella. Uusi sukupolvi on inspiroinut minuakin. He ymmärtävät olevansa etuoikeutettuja ihmisiä, jotka ovat saaneet urheilulta paljon ja haluavat antaa takaisin, Sparv miettii.

Viimeksi Sparv vetosi koko jalkapallomaailmaan tekstillään Qatarin ihmisoikeustilanteesta. Kirjoitus julkaistiin Players Tribune -sivustolla (siirryt toiseen palveluun).

– Ei ollut hyvä päätös antaa kisat Qatarille, se on selvä. Mutta se oli kymmenen vuotta sitten ja toivottavasti se ei toistu.

– Siirtotyöläisten asema siinä yhteiskunnassa on vaikea ja vaarallinen. Toivon, että Fifa ja Qatar tekevät kaikkensa, jotta siirtotyöläisten asema paranisi.

Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Sparv seuraa Fifan toimia nykyään aktiivisemmin kuin ennen. Hänen mielestään pelaajien pitäisi olla enemmän mukana päätöksenteossa, kun esimerkiksi arvokisaisännyyksiä jaetaan.

– Meillä on paljon annettavaa. Olemme kuitenkin ne henkilöt, jotka ovat kentällä urheilemassa. Tuntuu siltä, ettei meidän mielipiteemme ole niin tärkeä kuin muiden. Se on aika outoa, Sparv ihmettelee.

– Ehkä olin nuorempana vähän naiivi. Luulin ja odotin, että Fifa tekee vain hyviä ja positiivisia päätöksiä urheilijoille ja kaikille muille.

FIFPRO on palkinnut ansioituneita jalkapalloammattilaisia Merit Awards -palkinnoilla vuodesta 2008 lähtien. Palkintoja jaetaan nykyisin kolmessa kategoriassa: Player Impact, Player Voice ja Player Activism.

Sparvin ohella FIFPRO palkitsi tällä viikolla Norjan maajoukkuepelaaja Morten Thorsby, joka sai tunnustuksen aktivismista. Sampdoriassa pelaava keskikenttäpelaaja Thorsby sai tunnustuksensa kiitoksena siitä, että hän on pyrkinyt lisäämään tietoisuutta ilmastonmuutoksen vaikutusten minimoimisesta.

Morten Thorsby on perustanut säätiön ”We Play Green”, jonka avulla hän yrittää lisätä ihmisten tietoisuutta siitä, kuinka ympäristöä voitaisiin kohdella kestävämmin.

Viime vuonna tunnustukset saivat Manchester Unitedin Marcus Rashford, tasa-arvoa vahvasti esiin nostanut Kyproksen naisten A-maajoukkue sekä chileläinen naispelaaja Javiera Moreno, joka on kamppaillut seksuaalista häirintää vastaan ja pyrkinyt lisäämään tietoisuutta aihepiiriä koskien.

Lue myös:

Source Link yle.fi