Banner Before Header

Timo Nurmokselle kaksoisvoitto Oaksissa – Daniel Redén pisti paremmaksi Kriteriumissa

Derbystoetin tavoin myös vuotta nuorempien tammojen klassikkokisa, 3-vuotiaiden Trav-Oaks päättyi Timo Nurmoksen hevosten kaksoisvoittoon. Bonnewille W.I. ja Aurelia Express ravasivat suomalaisvelhon talliin premiechansenin myötä 4,2 miljoonaan kruunun eli noin 384 000 euron tilin lauantaina Solvallassa.

Aurelia Express puolusti sisäradalta johtopaikan ja näyttikin pitkään voittajalta. Korvien avaaminen loppusuoralla toi kuitenkin mutkia matkaan sanan varsinaisessa merkityksessä ja puolivälissä sen kupeelle kiertynyt Ulf Ohlssonin ajama Bonnewille W.I. vyöryi viime metreillä Erik Adielssonin ajokin edelle.

S.J.'s Caviarin tyttären voittoaika uran kuudenteen starttiin oli komea 11,9a/2140 metriä.

– Kaikki on mennyt suunnitellusti ja hevonen on kehittynyt uskomattoman paljon. Tällaisessa kisassa kaiken täytyy olla kohdallaan, Nurmos sanoi.

Myös Ohlsson oli vakuuttunut ajokistaan.

– Vahva esitys ja kisan arvoinen voittaja. Karsinnassa laukka oli lähellä, joten ajoin alun nyt vain virheet välttäen. Sen jälkeen luotin hevoseen.

Oaksin suomalaisista Beat it laukkasi E3-finaalin tavoin jälleen jo ennen lähtölinjaa ja jäi lopussa taustalle. Joy Sisu punnersi parijonosta kuudenneksi.

Kriteriumista tuli lopulta Daniel Redénin tallin täydellinen näytös, kun eniten pelatut Bedazzled Sox ja Following laukkasivat heti alussa. Örjan Kihlströmin ajamalla Xanthis Harveylla voittoresepti oli tuttu, kierros ennen maalia johtavan rinnalle ja siitä lopussa ohi.

Bengan nousi johtavan takaa toiseksi ennen johtopaikalla ravannutta Ante la Roqueta. Kolmoisvoitto toi Redénin talliin huiman viiden miljoonan kruunun tilin 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien kauden pääkilpailusta.

– Se oli kuin flipperiä mitä lähdössä piti seurata. Lopussa huusin vain Xanthis Harveyta voittajaksi, vaikka se olikin keljua muita hevosiani kohtaan, Redén totesi.

Syykin oli selvä, ajalla 12,9a/2640 metriä voittanut Xanthis Harvey on nimittäin Propulsionin jälkeläinen. Kriterium-voitto oli Redénille ja Kihlströmille jo kolmas peräkkäinen.

Nurmoksen Brother Bill ravasi vuoden avausvoittonsa STL Openissa. Suursuosikki Hail Mary eteni odotetusti johtoon, mutta tulisesti takaa kirinyt Brother Bill ehti Magnus A. Djusen ajamana selvästi sen ohi päätössatasella.

Kierroksen päättäneen kolmen kilometrin kisan paras oli Katja Melkon valmentama High On Pepper. Jorma Kontion ajama 4-vuotias sai hyvityksen viikon takaiselle niukalle tappiolleen ja vastasi Laredo Bokolle keulasta maaliin asti.

Mika Haapakankaan hevoset saalistivat kaksi arvokasta kakkossijaa 75-finaaleissa. Special Topmodel ylsi toiseksi Klass I:ssä ja Special Major pronssidivisioonassa.

Ennen 75-kohteita ajettu UET Grand Prix -karsinta oli suomalaisittain pannukakku. Lara Boko laukkasi jo ennen lähtölinjaa ratkaisevasti, EL Jetpack ei puolestaan pystynyt nousemaan takaa kärkikuvioihin.

Derbykarsinnan loppusuoralla kolaroinut Nugget Zon sai makean revanssin ja ravasi keulasta voittoon ennen muita yllättäjiä Imhatra Amia ja Aquarius Facea. Loppukilpailu ajetaan Vincennesissä 14. lokakuuta.

Source Link is.fi