Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bc02bb65ee26c4198d56d296483d4d91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Timo Serenius on kuollut – Uutisalue
Banner Before Header

Timo Serenius on kuollut

Yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista jääpalloilijoista Timo Serenius on kuollut, lappeenrantalaisseura Veiterä kertoo verkkosivuillaan. Sereniuksen kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Saimaa.

66-vuotiaana kuollut Serenius kuuluu suomalaisen jääpallon edelläkävijöihin. Vuonna 2012 Suomen jääpallon kunniagalleriaan valittu keskikenttäpelaaja voitti Suomen mestaruuden Veiterässä 1980 ja Ruotsin mestaruuden Vetlandassa kuusi vuotta myöhemmin.

Sereniuksen kasvattajaseura oli Lappeenrannan Pallo eli LaPa. Suomen maajoukkueessa hän pelasi 110 ottelua, joissa teki 45 maalia. Serenius pelasi seitsemät MM-kisat, joissa hän sijoittui parhaimmillaan hopealle.

Serenius oli lahjakas myös tenniksessä. Hän voitti viisi juniorien Suomen mestaruutta ja pelasi Wimbledonin grand slam -turnauksessa juniorisarjassa.