Banner Before Header

Toimitusjohtajan ”laskettelu­tukikohta” paljastui kannabis­kasvattamoksi – tältä siellä näytti

Kymenlaakson käräjäoikeus hylkäsi toimitusjohtajalle luetut syytteet, mutta Itä-Suomen hovioikeus on nyt tuominnut Kai Eerik Rekilän, 51, kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Poliisi iski huumausaineiden kenttävalvontaviikolla lokakuussa 2020 vihjetietojen perusteella yritystiloihin Kotkassa. Kiinteistöstä löytyi suurehko kannabiskasvattamo. Kolmessa kasvatushuoneessa oli kasvamassa 97 kannabiskasvia.

Kiinteistön omistavan yhtiön toimitusjohtajaksi osoittautui Kai Rekilä.

Poliisi löysi hänen asunnossaan olleesta kassakaapista kotietsinnän yhteydessä 132 400 euroa käteistä rahaa.

Toimitusjohtaja kertoi lainanneensa rahat lähiomaiseltaan autokauppabisneksiä varten. Myöhemmin hän muutti kertomustaan ja sanoi hallin vuokraajan tuoneet rahat hänelle säilytykseen.

Kassakaapista löytyi kotietsinnän yhteydessä 132 400 euroa käteistä rahaa.

Kotkan kannabiskasvattamo.

Poliisi tutki myös miehen Posiolla omistaman maatilan. Sieltäkin löytyi hyvin varusteltu kannabiskasvattamo.

Rekilä kiisti olleensa tietoinen kiinteistöillään harjoitetusta kannabiskasvien viljelystä. Posion maatila oli hänen mukaansa hankittu lasketteluharrastuksen vuoksi.

– Minulla on ollut jo parikymmentä vuotta haaveena, että saisimme tukikohdan pohjoiseen, että sinne pystyisi menemään silloin, kun on aikaa. Että pääsisi rauhoittumaan, kotkalainen lausui kuulustelussa.

Aluesyyttäjä Anne Åstedt vaati Rekilälle Kymenlaakson käräjäoikeudessa rangaistusta kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeuden mielestä kahden kanssasyytetyn kertomukset toimitusjohtajan osallistumisesta kannabiskuvioihin eivät riittäneet teknisen näytön puuttuessa miehen tuomitsemiseen. Käräjäoikeus hylkäsi syytteet.

Käräjäoikeus tuomitsi kiinteistöt vuokranneen ja kasvatusbisnestä pitkälti pyörittäneen Henri-Ilari Borgmanin, 50, kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta 4 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

27-vuotias mies sai törkeästä huumausainerikoksesta sekä avunannosta törkeään huumausainerikokseen yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Lisäksi käräjäoikeus langetti 26-vuotiaalle miehelle yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeus arvioi valmiin marihuanan kokonaistuotannon olleen Kotkassa 28 kiloa ja Posiolla 25 kiloa.

Aluesyyttäjä valitti tuomiosta Rekilän osalta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka on nyt tuominnut kotkalaisen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta viideksi vuodeksi vankeuteen.

– Hän on johtanut viljelyä, joka on ollut huolellisesti organisoitua, laajamittaista ja ammattimaista, hovioikeus toteaa.

Hovioikeus huomauttaa, että toimitusjohtajan kassakaapista takavarikoidut 132 400 euroa olivat huumerikollisuudelle tyypillisesti 20 ja 50 euron seteleinä.

Hovioikeus velvoittaa Rekilän menettämään valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä yhteisvastuullisesti Borgmanin kanssa 371 000 euroa.

Lisäksi hovioikeus on tuominnut Rekilän menettämään valtiolle Posion kiinteistön ja Kotkan kiinteistön arvona 20 000 euroa.

Source Link is.fi