Banner Before Header

Toisen koronarokotuksen kattavuus edelleen alle 80 prosenttia – tartuntamäärä selvässä kasvussa

Uusia koronaan liittyviä kuolemia raportoitiin vuorokaudessa yhdeksän.

Suomessa ei ole päästy edelleenkään 80 prosentin rokotuskattavuuteen niiden osalta, jota ovat saaneet kaksi rokoteannosta 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Kattavuusluku on tänään 79,9 prosenttia, ilmoitti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Terveysviranomaiset asettivat aiemmin tavoitteeksi 80 prosentin rokotuskattavuuden kaksi rokotepiikkiä saaneille.

Kaksi koronarokotteen annosta on nyt saanut Suomessa runsaat 3,9 miljoonaa ihmistä. Yhden koronarokotteen saaneita on puolestaan hieman yli 4,2 miljoonaa, eli 86 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Suomessa on myös alettu antaa jo rokotteen kolmansia annoksia. Sen on saanut tähän mennessä runsaat 108 000 ihmistä.

Koronakuolemia yhteensä yli 1 200

Maassa on todettu vuorokaudessa yhdeksän uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, ilmoitti THL. Koronaan liittyvistä syistä on kuollut Suomessa nyt kaikkiaan 1 209 ihmistä koko pandemian aikana.

Uusia koronaviruksen tartuntoja raportoitiin THL:n mukaan vuorokaudessa 810. Tartuntamäärä on kasvanut selvästi kahden viime viikon aikana verrattuna edeltäneisiin kahteen viikkoon. Viimeisten 14 päivän aikana Suomessa on todettu liki 9 200 koronatartuntaa, mikä on lähes 1 800 enemmän kuin edeltäneellä kahden viikon jaksolla.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on Suomessa nyt runsaat 165 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa.