Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3ab814b9d5f47ef6c9b4f41e9c0ddeb0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Tomas Käyhkö keilasi debyytissään MM-hopeaa! Postin kautta ammattilaisuutta hakevan suomalaisen unelma on ”keilata vain, eikä murehtia muusta” – Uutisalue

Tomas Käyhkö keilasi debyytissään MM-hopeaa! Postin kautta ammattilaisuutta hakevan suomalaisen unelma on ”keilata vain, eikä murehtia muusta”

Tomas Käyhkön loisto-otteet keilailun MM-kisoissa Dubaissa jatkuivat perjantaina, kun suomalainen ylsi miesten yksilökilpailun loppuotteluun. Finaalissa Ruotsin James Blomgren oli kuitenkin vahvempi, ja Käyhkö jäi MM-debyyttiturnauksessa hopealle.

Ensimmäinen sarja meni Blomgrenin nimiin 278–233. Toisen ruotsalainen voitti 247–185.

– Pieni pettymyshän tämä on, kun kultaan oli mahdollisuus. Muutamia huonoja heittoja tuli, vaikka alku oli lupaava, Käyhkö kertoo Yle Urheilulle.

Käyhkö varmisti finaalipaikkansa perjantaina alkuillasta Suomen aikaa, kun hän päihitti välierässä eteläkorealaisen Ji Geunin. Varkauden Mainareita edustava Käyhkö heitti välierässä kaiken kaikkiaan kahdeksan kaatoa ja eteni loppuotteluun pistein 248–211.

Oli hyvin lähellä, että Käyhköä ei olisi nähty edes 32 parhaan joukossa. Suomalainen nimittäin joutui hakemaan paikkaa uusinnan kautta. Tämän jälkeen Käyhkö olikin tulessa likimain koko lopputurnauksen ajan.

– Itsekin välillä yllätyin, millaisia heittoja sain tiukoissa paikassa. Monessa tilanteessa sain itseni yllätettyä positiivisesti, Käyhkö hymähtää.

Miesten yksilökilpailussa MM-mitali on harvinaista herkkua, sillä edellinen maailmanmestari Mika Luoto juhli MM-kultaa 18 vuotta sitten. Edellisen kerran MM-hopeaa nappasi Petteri Salonen 2017 Las Vegasissa.

– Tosi kova suoritushan tämä on. Jos joku olisi sanonut, että MM-hopean kanssa täältä tullaan pois, niin olisin ollut tyytyväinen, Käyhkö sanoo.

Postissa töitä, keilailu mielessä – tavoitteena ammattilaisuus

Käyhkö on omien sanojensa mukaan hurahti keilaukseen ollessaan kymmenvuotias. Lukion hän suoritti Kuortaneen Urheilulukion keilailupuolella, varusmiespalveluksen taas Santahaminan Urheilukoulussa.

– Se on intohimo. Melkein joka päivä keilaus pyörii enimmäkseen mielessä, Käyhkö kuvailee.

Pari vuotta sitten Käyhkö keskeytti opintonsa tavoitellakseen ammatilaisuutta. Väliaikaisesti hän on työskennellyt myös Postin palveluksessa, mutta MM-hopea avaa toivottavasti ovet suureen unelmaan.

– Tavoite on menestyä Yhdysvalloissa PBA-kiertueella ja elättää itseni pelkästään keilaamisella. Unelma olisi keilata vain, eikä murehtia muusta.

Suomen mitaliputki jatkuu lauantaina, sillä Ani Juntunen ja Peppi Konsteri heittävät naisten parikilpailun välierässä. Keilailun arvokilpailuissa välieräpaikka takaa vähintään pronssimitalin.

Lue myös:

Tomas Käyhkö varmisti keilailun MM-mitalin suomalaispelaajien kohtaamisessa – ”Nyt sain pidettyä pääni hyvin kasassa”

Ani Juntunen ja Peppi Konsteri varmistivat Suomelle keilailun MM-mitalin – ”Ei tätä meinaa vielä ymmärtää”

 

Source Link yle.fi