Toto Wolff käy kuumana – ”Diplomaattisuus loppui nyt”

Sunnuntain F1-osakilpailu Sao Paolossa oli Lewis Hamiltonin näytöstä. Hän ampaisi kisaan kymmenennestä ruudusta, mutta nousi korkeimmalle korokkeelle raivokkaan taistelun jälkeen.

Hallitsevan maailmanmestarin ykkössija ei kuitenkaan hiljentänyt Mercedeksen tallipäällikköä Toto Wolffia, joka kävi harvinaisen kovilla kierroksilla koko viikonlopun ajan. Hän jyrähteli milloin mistäkin: muun muassa Hamiltonin aika-ajosuorituksen hylkäämisestä, Mercedeksen yleisestä sorsimisesta sekä Max Verstappenin väärinkäytösten huomioitta jättämisestä.

Lue lisää: Toto Wolffin käytös F1-varikolla herätti huomiota – C Moren asiantuntija ihmeissään: ”Ei ole ikinä käynyt noin kuumana”

Wolff jatkoi verbaalista moukarointiaan Autosportin maanantaina julkaisemassa haastattelussa. Hän ilmoitti Mercedeksen saaneen Brasiliassa ”todella monta iskua vasten kasvoja”.

– Kun päätökset ovat meitä vastaan, tulen vihaiseksi ja puolustan tiimiäni ja kuljettajiani, mitä ikinä sattuukaan. Olen aina ollut todella diplomaattinen sen suhteen, miten kommentoin asioita. Mutta diplomaattisuus loppui tänään, Wolff puhisi Autosportille.

Lue lisää: Max Verstappenin toimet ja F1-tuomaristo puhuttavat – Toto Wolff jyrähtää: ”Vain jäävuoren huippu”

Etenkin Hamilton oli tuomariston silmätikkuna läpi viikonlopun. Britti sai aluksi viiden lähtöruudun rangaistuksen, koska hänen ajokkinsa voimanlähde vaihdettiin. Perjantaina Hamiltonin aika-ajosuoritus hylättiin sääntöjen vastaisen takasiiven vuoksi. Tuomaristo tutki mestarin toimia viimeisen kerran vielä sunnuntain kilpailun jälkeen, kun kävi ilmi, että tämä oli ajanut ilman turvavöitä niin sanotulla jäähdyttelykierroksella.

Lue lisää: Lewis Hamilton joutui taas F1-tuomariston tutkintaan – sai sakot

Wolffin mielestä viimeinen niitti oli silti se, ettei Verstappenia rangaistu kiistanalaisesta puolustusliikkeestä Hamiltonia vastaan sunnuntain kisassa. Hollantilainen peitti 48. kierroksen ykkösmutkassa aggressiivisesti asemiaan ja ajatti Hamiltonia radan ulkopuolelle.

– Säännöt ovat sääntöjä, ja jos tuo olisi niiden mukaan ok – mitä rakastaisin – tässä ei olisi mitään ongelmaa. En ole kovaa kilvanajoa vastaan, päinvastoin. Mutta jos asiaa ei ole hyväksytty etukäteen säännöissä, ketään ei voi ajattaa pois radalta, Wolff sanoi.

Verstappen johtaa Hamiltonia neljällätoista pisteellä, kun kautta on ajamatta enää kolme osakilpailua. Mestaruustaistelu huipentuu Abu Dhabissa 12. joulukuuta.

Source Link is.fi