Banner Before Header

Toto Wolff uhkaa kostaa Red Bullille – kulissisota kuumenee F1-varikolla

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei sulattanut rangaistusta, joka pudotti Lewis Hamiltonin Brasilian sprinttikisan hännille lauantain lähdössä.

Mersun pomon mielestä Hamiltonin takasiiven laittomuudessa oli kyse marginaalisesta parin millimetrin erheestä, jollaisia muut tallit – kuten pahin kilpailija Red Bull – ovat saaneet korjata ilman rangaistuksia.

– Näimme sen viime viikonloppuna Red Bullin kohdalla ja monta muuta kertaa aiemminkin, Wolff vihjaili ESPN:n mukaan.

Wolffin mukaan Mercedes ei protestoinut, koska säännöistä on mustaa valkoisella.

Sen sijaan Wolff viittasi herrasmiessopimukseen, joka ei hänen mukaansa jatkossa enää päde tämän viikonlopun tapahtumien seurauksena.

Toto Wolffin mukaan Hamiltonin takasiipi oli rikki ja siksi sääntöjenvastainen. Hänen mukaansa Mercedes kärsi viasta sen sijaan että olisi saanut siitä etua.

Wolff uhosi, että jatkossa Mercedes kostaa etsimällä kilpailijoidensa autoista pieniäkin poikkeavuuksia.

Kommentit on selvästi suunnattu Red Bullin leiriin, sillä monien lähteiden, mm. The Racen mukaan, Red Bull oli tiedustellut tuomareilta Mercedeksen autojen takasiipien lainmukaisuudesta jo ennen aika-ajoja.

Aika-ajojen jälkeen kaikille autoille suoritettiin satunnaistesti, jossa Hamiltonin takasiiven poikkeavuus löytyi.

Hamiltonin takasiivestä löytynyt poikkeavuus oli eri kuin mistä Red Bull aiemmin tiedusteli tuomareilta, mutta Red Bullin toiminta selvästi närkästytti Wolffia.

– Tarkastamme jatkossa jokaisen putoavan teipinpalasenkin ja kysymme kysymyksiä, Wolff latasi.

Liekehtivä mestaruustaisto Red Bullin ja Mercedeksen välillä ottaa Wolffin puheiden perusteella lisää kierroksia tulevissa osakilpailuissa.

Hamilton nousi sprinttikisassa viimeisestä lähtöruudusta raivoisasti viidenneksi ja petasi itselleen kohtuulliset lähtöasetelmat sunnuntain osakilpailuun. Moottorinvaihdosta tulleen viiden lähtöruudun rangaistuksen myötä Hamilton lähtee kisaan kymmenennestä ruudusta.

Paalulta kilpailuun lähtee Hamiltonin tallikaveri Valtteri Bottas ennen Max Verstappenia, joka sai 50 000 euron sakot Hamiltonin auton koskettelusta perjantain aika-ajojen jälkeen.

Max Verstappen johtaa MM-sarjaa 19 pisteellä Hamiltoniin verrattuna.

Brasilian osakilpailu alkaa sunnuntaina kello 19 Suomen aikaa.

Source Link is.fi