Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af83df89414af79a8c9e0489f0c4bcb6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
TTK-tähti Siim Liivik on yllättänyt taidoillaan – ensimmäinen lähetys miljoonayleisön edessä järkytti ex-kiekkoilijaa – Uutisalue

TTK-tähti Siim Liivik on yllättänyt taidoillaan – ensimmäinen lähetys miljoonayleisön edessä järkytti ex-kiekkoilijaa

Siim Liivik haluaa murtaa stereotypioita, jotka yleensä liitetään jääkiekkoilijoihin.

Pelaajaurallaan Liivik tunnettiin aggressiivisesta ja rouheasta pelityylistään. Yli 500 ottelua SM-liigassa pelannut Liivik on liigahistorian 39. eniten jäähyminuutteja kerännyt pelaaja 720 minuutillaan.

Moni tv-katsoja on hieraissut silmiään tänä syksynä, kun 34-vuotias entinen jääkiekkoilija on veivannut sutjakkaasti lanteitaan MTV:n suositussa Tanssii tähtien kanssa -kisassa.

– Nyt ollaan isosti epämukavuusalueella, kun heiluttelen tanssilavalla yksinään berberiä. Se ei ole mitenkään mukavaa tai luonnollista mulle, Liivik sanoo ja räjähtää nauruun.

Liivik on pannut itsensä täysillä likoon ja heittäytynyt rohkeasti tanssin maailmaan.

– Olen aina ollut tietyllä tavalla perfektionisti. Kun pelasin, minun piti aina olla parempi ja parempi. Tietyn häpeän tunteen voittaminen ja siitä uloskasvaminen motivoi. Tiedän, että voin epäonnistua eikä siitä tapahdu mitään kummempaa, Liivik sanoo.

Liivik kuvailee tanssikisaa hulluksi ihmiskokeeksi.

– Olen ylpeä itsestäni, että olen uskaltanut lähteä tähän. Annan rispektit kaikille osallistujille. TTK on ihan hullu konsepti. Olen jo ylittänyt itseni. En ota mitään paineita, vaan menen viikko kerrallaan.

Siim Liivik on kehittynyt isoin askelin tähtivalmentaja Katri Mäkisen opetuksessa.

Liivikin tanssitausta on sanalla sanoen ohut.

– Ihan nolla. Lukiossa vedin vanhojen tanssit läpi, mutta muuten olen tottunut vetämään tanssilattialla vähän eri tavalla kuin TTK:ssa, hymähtää Liivik.

Syksyn ensimmäinen TTK-lähetys jättimäisen tv-yleisön edessä oli Liivikille hermoja raastava kokemus.

– Se oli ihan järkyttävää. En ole ikinä aiemmin ollut vapaaehtoisesti kauhuissani. Sen jälkeen ei ole hirveästi jännittänyt enää omat hommat. Olen pystynyt vetämään omana itsenäni, ja se on antanut paljon minulle myös esiintyjänä, Liivik sanoo.

Liivik räjäytti potin viime viikon lähetyksessä tähtivalmentajansa Katri Mäkisen kanssa. Liivik ja Mäkinen säväyttivät foxtrot-tanssillaan ja keräsivät kilpailun toistaiseksi parhaat pisteet (27). Lähetys oli Finnpanelin listauksessa viime viikon katsotuin tv-ohjelma (tavoittavuus 1 365 000 katsojaa).

Kehitys on ollut huimaa. Edellisellä viikolla Liivik ja Mäkinen keräsivät vain yhdeksän pistettä.

Tähtituomari Jorma Uotinen yltyi kehumaan parin foxtrotia erotiikkaa tihkuvaksi.

– Olin kuin fenix-lintu ja nousin tuhkasta. Kun uskoo itseensä ja tekee paljon töitä, niin kaikki on mahdollista. Ja tietenkin Rocky-biisi soi taustalla, Liivik ilmoittaa.

Liivik ja Mäkinen harjoittelivat torstaina TTK-studiolla sunnuntain suoraa lähetystä varten.

Jääkiekon pelaaminen on Liivikin mukaan helppoa tanssiin verrattuna. Tanssiparketilla virhemarginaali on pieni.

– Siinä on niin monta juttua, mitä pitää ottaa huomioon. Ensinnäkin pitää muistaa koreografia. Sekin jännitti jo saamieni aivotärähdysten jälkeen. Pitää pysyä rytmissä ja muistaa milloin se chasse-askel pitikään ottaa ja miten kädet ja nilkat ovat, kuvailee Liivik.

Entiselle huippukuntoiselle kiekkoilijalle tanssin fyysinen vaativuus ei ole isoin haaste, mutta pääkoppa on kovilla.

– Tanssiminen on henkisesti uuvuttavaa. Jos tanssissa unohtaa yhden kohdan, sen jälkeen on fiilis, että ”mitä helvettiä mä nyt teen”.

Liivik on Mäkisen osaavassa opetuksessa joka päivä 4–5 tuntia. Liivik harjoittelee päivittäin maksimissaan 2–3 tuntia putkeen.

– Pää ei vain ota enempää tietoa vastaan yhdellä kerralla.

Mäkinen ei anna armoa tähtioppilaalleen.

– Katri on hyvin vaativa ja pedantti opettaja. Hyvien pisteiden jälkeen ehdotin maikalle, että maanantai voisi olla vapaapäivä, mutta ei tullut.

Liivik on osaavassa opetuksessa.

Harvasta kolmekymppisestä entisestä jääkiekkoilijasta on julkaistu elämäkertaa, mutta Liivikistä on.

Viron Paidessa syntynyt Liivik muutti Suomeen ja Vantaan Korsoon perheensä kanssa vuonna 1992. Lätkäuran lisäksi Liivik on tuttu myös musiikkipiireistä. Hän on esiintynyt taiteilijanimellä Märkä-Simo JVG:n mukana.

Liivikillä on TTK-projektin ja muiden tv-töiden lisäksi pitänyt kiirettä kirjan julkistuksen kanssa. Syyskuussa 2021 ilmestynyt elämäkerta Fuck You Liivik (Siltala) julkaistiin perjantaina viroksi.

– Tämä viikko on aika horror. Kirjani julkaistaan perjantaina ja olin maanantaina Viron tv:ssä prime time -ohjelmassa promoamassa kirjaani. Siihen päälle SM-liigan tv-työt.

Liivik on tällä hetkellä kuuma nimi.

– Tallinnassa telkkarivierailuni aikana kylpylälomalle menossa olleet vanhemmat rouvat toivottivat onnea kisaan ja kehuivat edellistä tanssiesitystä. On hauskaa tarjota ihmisille viihdettä.

Värikkäällä pelaajaurallaan Liivik voitti Suomen mestaruuden HIFK:ssa 2011 ja EBEL:n mestaruuden 2019.

Pelaajauran viimeiseksi kaudeksi jäi 2019–20, kun Liivik pelasi Itävallassa EC-KAC:n joukkueessa. Viime marraskuussa Liivik kävi myös pelaamassa Viron maajoukkueessa Baltic Challenge Cupia.

– Maajoukkuestatuksen hyökkääjä hei, naurahtaa Liivik, jonka yksi monista lempinimistä on Tallinnan Malkin.

Vaikka peliura ammattilaistasolla on paketissa, Liivik käy edelleen pelailemassa muusikoiden kanssa pipolätkää.

– Tykkään käydä höntsäämässä. Mun ei tarvitse enää todistella mitään, joten firma- tai pubiliigat eivät houkuttele. Siellä voisi mennä huuruun. Ei kehtaa hakata ketään taksikuskia.

HIFK:ta edustanut Siim Liivik (vas.) otti tulisesti yhteen Jokerien Jarkko Ruudun kanssa syyskuussa 2012.

Peliuran jälkeen Liivikillä oli selvät sävelet, mitä hän haluaa ”aikuisena” tehdä. Media-ala kiinnosti jo peliuran aikana. Kun Liivik pelasi Espoo Bluesissa, hän oli hetken aikaa Sanomalla harjoittelijana.

– Uran loppuvuosina tutkin paljon tv-alaa ja miten eri studioita tehdään. Aloin myös äänittää eri podcasteja, ja nyt teen Wet Show -podcastia. Sitä kautta on löytynyt uusi intohimo, Liivik sanoo.

Syksystä 2020 lähtien Liivik on työskennellyt C Moren SM-liigalähetyksissä asiantuntijana. Liivik juontaa myös Hockey Nightin tien päällä -ohjelmaa.

– Olen tykännyt tehdä yrittäjänä eri juttuja. Tällä hetkellä kalenteri on aika täynnä, mutta kaikki jutut, mitä saa tehdä, ovat hauskoja.

Liivik ei halua lokeroitua perinteiseksi asiantuntijaksi lähetyksissä.

– Tuottaja Papu Sintonen on jeesannut minua paljon, että oma tyylini pysyy. Kuten Vesa-Matti Loiri sanoi, itsensä kautta tekeminen on tärkeää.

Source Link is.fi